Társoldalunk:

Tíz hónapos eltiltást kapott az olasz teniszező

2018.06.11. 18:13

Sara Errani olasz teniszező doppingvétség miatti eltiltását kettőről tíz hónapra súlyosbította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A CAS hétfői indoklása emlékeztet rá, hogy a korábbi határozat ellen az Olasz Doppingellenes Ügynökség nyújtott be fellebbezést, amelyben két évre szóló eltiltást kért.
A 31 éves sportolót tavaly februárban, az otthonában ellenőrizték, és a szervezetében a tiltólistás letrozol jelenlétét mutatták ki. Errani a sikeres fellebbezés reményében úgy döntött, tovább versenyez. Augusztustól októberig letöltötte eltiltását, amelyet azonban most újabb nyolc hónap követ.

Sara Erranival jól kibabrált a mama főztjeForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Az indoklás szerint a letrozol egy olyan gyógyszerből származott, amely Errani édesanyjának hibájából került a családi vacsorába, ám egy élsportolónak óvatosabbnak kell lennie, és az anyja tévedéséért is vállalnia kell a felelősséget.

"Szégyen, hogy nyolc hónappal megtoldották a büntetést. - reagált közösségi oldalán Errani. Ezek után nem tudom, hogy lesz-e erőm és kedvem újra teniszezni.A játékos korábban visszautasította a doppingvádat, mint mondta, soha életében nem élt tiltott szerrel.
"A letrozolnak nincs is teljesítményfokozó hatása" - jelentette ki.

A világranglista 72. helyezettje a hétvégén véget ért francia nyílt bajnokságon az első fordulóban búcsúzott.