Társoldalunk:

Először választottak be nőt a UFC Hírességek csarnokába

2018.07.06. 12:09

Ronda Rousey, a világbajnoki címét hatszor megvédő ketrecharcos lett az első nő, akit beválaszottak a legnagyobb szervezet, az UFC Hírességek csarnokába.

A 2008-as pekingi olimpián cselgáncsozóként bronzérmet szerző kaliforniai harcos a játékok után 21 éves vonult vissza a sportágtól, és a kevert harcművészetekbe vetette bele magát. Előbb a Strikforce szervezetnél, majd 2012-től a piacvezető UFC-nél lépett ketrecbe, és rövid időn belül ő lett a szervezett egyik legnagyobb sztárja. Ő volt az első nő, aki főmérkőzést kapott egy gálán, és látványos harcok sorában összesen hétszer védte meg bajnoki címét.  

Ronda Rousey a díjátadónForrás: AFP/2018 Getty Images/Ethan Miller

Tizenkét mérkőzésen át tartó UFC-s veretlenségének végül a teljesen esélytelennek tartott Holly Holm vetett véget 2015 novemberében, aki a második menetben egy brutális rúgással padlóra küldte. A következő év decemberében Amanda Nunes ellen próbált meg visszatérni, de a sokkal jobb formában lévő brazil ellen esélye sem volt a győzelemre. A vereség után visszavonult, és manapság a WWE pankráció-szervezetnél váltja pénzre hírnevét.

A díjazottak között van még a UFC hőskorának egyik nagy sztárja, Matt Serra (aki 2007-ben esélytelenként győzte le a legendás Georges St-Pierre-t), a szervezet egyik társalapítója, Art Davie, a kommentátor Bruce Connell, valamint a brazil Mauricio Shogun Rua és Dan Henderson, akik 2011-ben a UFC 139-en a szervezet történetének egyik legnagyobb bunyóját hozták össze.