Amerikát hozná Káposztásmegyerre a Vasas hokicsapata

Vágólapra másolva!
Profi klub kialakítása és a közönség kiszolgálása az elsődleges cél a Vasas jégkorongcsapatánál, amely ősztől az Erste Ligában indul.

Markovits László, a Vasas SC elnöke a keddi sajtótájékoztatón felidézte, hogy a klub 2009-ben fogadta be a jégkorongot, a csapat rögtön az első évben megnyerte a MOL Ligát, két szezon után azonban gazdasági okok miatt megszűnt a felnőtt együttes, és az utánpótlás-nevelés került az előtérbe.

jelentette ki a klubelnök. Elmondása szerint Szuperék megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban.

"A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot" - közölte Markovits.

Szuper Levente szakosztály-igazgató arról beszélt, hogy a külföldi, elsősorban az észak-amerikai minták alapján azt tartja fontosnak, hogy megtöltsék a 2000 fős csarnokot.

A Vasas jégkorongcsapata az Erste Ligában indul Forrás: Vasas

fogalmazott Szuper Levente, aki kollégáival egy "pici Amerikát" igyekszik megvalósítani Káposztásmegyeren, s véleménye szerint megvannak ehhez az eszközeik. A szakosztály-igazgató bejelentette azt is, hogy ezentúl elsősorban a szakmai kérdésekkel kíván foglalkozni, a munka többi részét pedig az új operatív igazgató, Pehl Bernadett végzi.

fogalmazott Pehl Bernadett.

A felnőtt magyar bajnokságba hét év után visszatérő klub a 2018/19-es idényben Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Ligában.