Társoldalunk:

Amerikát hozná Káposztásmegyerre a Vasas hokicsapata

2018.07.10. 17:04

Profi klub kialakítása és a közönség kiszolgálása az elsődleges cél a Vasas jégkorongcsapatánál, amely ősztől az Erste Ligában indul.

Markovits László, a Vasas SC elnöke a keddi sajtótájékoztatón felidézte, hogy a klub 2009-ben fogadta be a jégkorongot, a csapat rögtön az első évben megnyerte a MOL Ligát, két szezon után azonban gazdasági okok miatt megszűnt a felnőtt együttes, és az utánpótlás-nevelés került az előtérbe.

Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőtt csapat elindításáig, amelyben természetesen az anyaegyesület is érintett, de a munka oroszlánrészét a Szuper Levente és Ladányi Balázs által irányított gazdasági társaság végzi" - jelentette ki a klubelnök. Elmondása szerint Szuperék megérdemlik a lehetőséget, hiszen kitűnő munkát végeztek az utánpótlásban.

"A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot" - közölte Markovits.

Szuper Levente szakosztály-igazgató arról beszélt, hogy a külföldi, elsősorban az észak-amerikai minták alapján azt tartja fontosnak, hogy megtöltsék a 2000 fős csarnokot.

A Vasas jégkorongcsapata az Erste Ligában indulForrás: Vasas

Szeretnénk a nézőket odavonzani, majd megtartani. Egy olyan élményt igyekszünk nyújtani nekik, hogy annak csak egy része legyen az, ami a jégen zajlik" - fogalmazott Szuper Levente, aki kollégáival egy "pici Amerikát" igyekszik megvalósítani Káposztásmegyeren, s véleménye szerint megvannak ehhez az eszközeik. A szakosztály-igazgató bejelentette azt is, hogy ezentúl elsősorban a szakmai kérdésekkel kíván foglalkozni, a munka többi részét pedig az új operatív igazgató, Pehl Bernadett végzi.

Családi programokkal, közönségtalálkozókkal színesítjük a szezon kezdetét, s az a tervünk, hogy szeptember közepétől valami olyat tudjunk megmutatni, amire Magyarországon még nem volt példa" - fogalmazott Pehl Bernadett.

A felnőtt magyar bajnokságba hét év után visszatérő klub a 2018/19-es idényben Schiller-Vasas HC néven indul az Erste Ligában.