Társoldalunk:

Tour de France: Froome boldog, hogy jönnek a hegyek

2018.07.16. 20:45

A címvédő Chris Froome szerint az első hegyek után megmutatkozik majd, kik lehetnek a végső győzelem esélyesei a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A négyszeres összetett első brit versenyző a hétfői szünnapon adott nyilatkozatában hangsúlyozta, optimistán és jó állapotban várja az elkövetkező három alpesi etapot. Froome leszögezte, a jelenlegi éllovas Greg van Avermaet vélhetően nem jelent majd fenyegetést a hegyeken, s a belga versenyzőnek nehéz lesz megtartania a sárga trikót.

Chris Froome várta már a hegyiszakasztForrás: AFP/Jeff Pachoud

"Kemény szakasz lesz, átalakítja majd az összetett élmezőnyét" - tekintett előre a keddi versenynapra, amikor a kerekesekre az Annecy és Le Grand-Bornand közötti, hegyekkel tűzdelt 158,5 kilométer vár. Ezt követően szerdán és csütörtökön is hegyi befutó rostálhatja tovább a végső sikerért harcolókat, utóbbi etap a legendás Alpe d'Huezen zárul.

Froome jelenleg a nyolcadik, hátránya 1:42 perc Van Avermaet mögött, míg csapat- és honfitársa, Geraint Thomas 43 másodperces lemaradással második az összetettben.

Ezzel kapcsolatban Froome kiemelte, jó, hogy több opciójuk is van, hiszen több rivális együttesnél is két-három vezéregyéniség van.