Társoldalunk:

Fucsovics Márton magabiztosan jutott tovább Umagban

2018.07.17. 22:40

Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott az 501 ezer euró (161,3 millió forint) összdíjazású horvátországi salakpályás férfi tenisztornán, Umagban.

A világranglistán 51. magyar játékos az első adogatását elvesztette, ám rögtön brékelte is a három hellyel hátrébb rangsorolt Benoit Paire-t. Ezt követően Fucsovics még kétszer vette el a nyolcadik kiemelt francia teniszező adogatógémjét, és 40 perc alatt megnyerte az első játszmát.

Fucsovics Márton könnyedén nyert UmagbanForrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A második szett az elsőhöz hasonlóan, vesztett adogatásokkal indult: a legelején Fucsovics nyert Paire szervájánál - sorozatban a hetedik gém lett az övé -, ám a francia rögtön visszabrékelt. A következő három játékban Fucsovics teniszezett pontosabban, majd Paire hetedik nekifutásra tudta hozni saját adogatását (4:2), s bár azután még egyszer brékelt, következő szervagémjét újra elbukta. Így Fucsovics a játszmát 35, a mérkőzést pedig egy és negyed óra alatt megnyerve jutott a legjobb 16 közé, ahol az argentin Marco Trungelliti (188. a világranglistán) és a horvát Franco Skugor (350.) párharcának győztesével találkozik.

Fucsovics Márton a közösségi oldalán úgy értékelt, ismerte ellenfele gyengéit, mivel januárban Indiában találkozott vele, így tudta, mire számítson.

"Azon voltam, hogy a tenyeresét támadjam és nyolcvan százalékban oda is ütöttem a labdát, mert a fonákja nagyon extra. Sikerült jól alkalmazni a taktikát, de az is fontos volt, hogy én nagyon stabilan teniszeztem az alapvonalról, tenyeressel és fonákkal is jól ment a játék" - fogalmazott Fucsovics.

Kiemelte, felkészült arra, hogy ha Paire vesztésre áll, akkor el fog kezdeni lazábban teniszezni és minden mindegy alapon ütni, de ő végig nagyon jól mozgott, minden pontra ugyanúgy tudott összpontosítani.

"A szervámon kell még javítani, de nem könnyű a rendkívül párás időben, a viszonylag puha labdákkal jól adogatni" - tette hozzá.

Eredmények (az ATP honlapja szerint):
1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia, 8.) 6:1, 6:3
Haase (holland, 6.)-Silva (brazil) 4:6, 7:5, 6:3
Marterer (német, 9.)-Serdarusic (horvát) 3:6, 7:5, 6:3
Lajovic (szerb)-Baszilasvili (georgiai) 7:5, 6:2
Auger-Aliassime (kanadai) - Martin (szlovák) 6:4, 6:3
Donszkoj (orosz)-Lorenzi (olasz) 6:3, 6:4