Társoldalunk:

A műúszó világkupa-sorozat Szuperdöntője Budapesten lehet

2018.07.22. 20:25

A junior műúszó-vb alkalmából Budapestre érkezett Cornel Marculescu, a FINA igazgatója, aki összefoglalta egyrészt jelenlegi tapasztalatait, másrészt azok alapján jelezte: egyeztetés kezdődött arról, hogy a FINA jövő évi műúszó világkupa-sorozatának végén az első ízben megrendezésre kerülő Szuperdöntő Budapesten legyen.

A Nemzetközi Úszó Szövetség Budapesten tartózkodó igazgatója, Cornel Marculescu interjút adott Szántó Dávidnak, a junior műúszó világbajnokság műsorközlőjének. 

„A FINA-nak hat diszciplínája van. Öröm visszatérnünk a Duna Arénába, ami immár a FINA-nak is, a vizes sportoknak is az otthona. A műúszás a sokszínűségünk része. Az úszásban hagyományos versenyek zajlanak, a vízilabdában meccsek, az óriástoronyugrás az extrém sport, a műúszás viszont maga a művészet. A sokszínűsége lenyűgöző. A mostani budapesti verseny újfent rendkívül jól szervezett, akárcsak minden más vizes esemény, amit eddig itt rendeztek. A magyar fővárosban tevékenykedik a FINA Végrehajtó Bizottságának egyik tagja, Gyárfás Tamás, aki tényleg mindig a maximumra, a legjobbra törekszik. Külön szeretném megköszönni Orbán Viktor miniszterelnök úr folyamatos támogatását. Nemsokára, októberben visszatérünk Budapestre a rövidpályás úszó FINA világkupára. A helyszín, a létesítmény fantasztikus, magától értetődik, hogy igyekezni kell rendszeresen megtölteni élettel. Bízom benne, hogy mi élni tudunk a lehetőséggel, erre képesek vagyunk.

Cornel Marculescu elégedett a budapesti rendezésselForrás: MTI/EPA/AAP/Sam Mooy

Cornel Marculescu arról is beszélt, hogy a FINA jövő évi műúszó világkupa-sorozatának végén az első ízben megrendezésre kerülő Szuperdöntő Budapesten lehet.

„Nemrég beszéltünk arról, hogy a jövőben a műúszó világkupa-sorozat szuperdöntőjét első alkalommal Budapest rendezze. Erről Balogh Sándorral, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökével és Gyárfás Tamással már egyeztettünk, ez biztosan újabb csodálatos verseny lenne! Elvégre önöknél mindig rendkívül megbecsültek a versenyzők, akik jól érzik magukat Budapesten."