Társoldalunk:

Fucsovics Márton örül, hogy vége a salakos szezonnak

2018.07.25. 18:40

Csalódottan, de már előretekintve beszélt rövid hamburgi szerepléséről Fucsovics Márton, aki kedden 6:3, 6:2-re kikapott az uruguayi Pablo Cuevastól az 1,6 millió euró (528 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna első fordulójában.

"Tavaly is indultam Hamburgban, akkor a selejtezőben kaptam ki az első fordulóban. Nem ez lesz a kedvenc versenyem. Nem magyarázkodás, egyszerűen tény, hogy nekem nem fekszik az a labda, amivel itt játszunk, rengeteg a pályahiba, és kedden 35 fok volt a meccs alatt, ami persze az ellenfélnek is annyi. Ilyenkor van az, hogy ki alkalmazkodik jobban az extrém körülményekhez, kit zavar kevésbé a hőség" - idézte fel a 76 perces mérkőzés történéseit közösségi oldalán a 26 éves magyar játékos.

Kifejtette, készült Cuevas ellen, visszanézte néhány meccsét és a múlt héten is látta Umagban játszani őt a szerb Laslo Djere (Györe László) ellen.

"Tudtuk, hogy hátulról nagyon stabil, igazi salakpályás teniszező, ami nekem annyira nem a kedvencem, mármint ez a stílus. Az volt a taktika, hogy nem sietni és irányítani. Sajnos fizikálisan és mentálisan is fáradtnak éreztem magam, így nem tudtam irányítani" - tette hozzá.

A Davis Kupa-válogatott vezére elmondta, még így is voltak lehetőségei az első és a második szettben is, de a fogadóelőnyeinél ellenfele rendre "extrát" ütött.

"Úgy érzem, a hallei sérülés óta nem tudtam visszakerülni arra a szintre, ahol akkor tartottam. Sok energiát mozgósítottam, hogy újra úgy menjen a játék, úgy érezzem a labdát, de több idő kell. Jól fog jönni egy kis pihenés, nyugodt edzés az amerikai túra előtt, és hogy végre több mint egy hetet otthon tölthetek. Nagyon sűrű volt az elmúlt időszak" - fejtette ki.

Fucsovics Mártonnak nem hozott szerencsét a salakos borításForrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Ami a jövőt illeti, a világranglistán 49. Fucsovics három versenyen indul a US Open előtt.

"Örülök, hogy ATP 500-as versenyen lehettem főtáblás Hamburgban, de annak is örülök, hogy vége a salakos szezonnak, jön a keménypálya, amit nagyon várok" - zárta beszámolóját a legjobb magyar teniszező.