Társoldalunk:

Hosszú Katinka így állította félre az akadékoskodó Shane Tusupot

2018.07.31. 07:41

Hosszú Katinka vasárnap este közösségi oldalán jelentette be, hogy megvan új klubjának neve, amely Iron Swim néven fut majd. A Bors információi szerint a klubalapítás oka nem más, mint Shane Tusup.

Azt mindenki tudta, hogy a háromszoros olimpiai bajnok új edzőt is keres a válás miatt, választása pedig Petrov Árpádra esett, aki Svájcból tért haza Katinka kedvéért. A Bors úgy tudja, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen személyi változás az Iron Aquaticshoz, azaz Hosszú (és Tusup) korábbi csapatához képest, ugyanis a stáb összes tagja, valamint az úszók is átigazolnak az újba, az Iron Swimbe.

A csapatalapításra egyébként Shane Tusup miatt volt szükség, mivel Katinka mellett ő is az Aquatics  vezetője.

Hosszú Katinkát és Shane Tusupot egyre kevesebb szál köti összeForrás: AFP

Tusup azonban visszaköltözött az Egyesült Államokba, és május óta lehetetlen elérni, ami borzasztóan megnehezítette a klub működését. Az úszónő és csapata pedig arra jutottak, úgy lehet a legkönnyebben áthidalni a problémát, ha megszabadulnak az exférjtől és új egyesületet hoznak létre.

A magyar sztárt a pénteken rajtoló glasgow-i Európa-bajnokságra régi trénere, Dave Salo készítette fel, ám sajtóhírek szerint a kontinensviadalon már Petrov Árpád segíti.