Társoldalunk:

Magyar érmek a Győztesek Versenyének nyitónapján

2018.08.03. 21:00

Magyar aranyérmekkel kezdődött Moszkvában a 9. alkalommal megrendezett Győztesek Versenye. Az onkológiai kezelésen sikeresen átesett 7-16 éves fiatalok a nyitónapon két sportágban mérkőztek meg egymással, amelyek közül az asztalitenisz több dobogós helyet is hozott.

Moszkvában, a CSZKA hatalmas sportkomplexumában, 9. Alkalommal gyűltek össze a résztvevők a Győztesek Versenyére. A látványos megnyitóünnepség után, ahol felvonult mind a 14 ország, a futással és az asztalitenisszel megkezdődtek a hivatalos versenyszámok.

Utóbbiban pedig rögtön magyar aranyérmet ünnepelhettünk, drámai körülmények között.

A 10-11 évesek korosztályában Kiss Máté magabiztos játékkal jutott a döntőbe, ahol egy indiai ellenféllel csatázott. A 11 pontig tartó meccsen az indiai 10:9-es vezetésnél már másodszor fogta meg kézzel Máté adogatását, majd megnyerte a megismételt labdamenetet. A kétségbeesetten zokogó magyar fiú végül a zsűrielnök döntése alapján újrajátszhatta a pontot. Egyenlített, sőt, 12:11-nél egy hálóról lecsorgó labdával meg is nyerte a meccset. Ekkor jött az igazi dráma: a meccsbíró fordítva ítélt. Szerencsére kéznél volt az Echo Tv felvétele, így a viadal történeteben először visszanézték a labdamenetet, és módosították a döntést. Kiss Máté tehát aranyérmes lett, csakúgy, mint Szokolics Sára, a magyar csapat pedig két bronzzal is gazdagodott. A Győztesek versenye a továbbiakban a lövészettel és az úszással folytatódik.