Evezős-Eb: Galambos Péter hatodik könnyűsúlyú egypárban

GALAMBOS Péter
Glasgow, 2018. augusztus 4. Galambos Péter, miután másodikként ért célba a glasgowi evezős Európa-bajnokság könnyűsúlyú egypárevezősök elődöntőjében Glasgowban 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic)
Vágólapra másolva!
Galambos Péter a hatodik helyen végzett könnyűsúlyú egypárban a skóciai Hamiltonban zajló evezős Európa-bajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján. A szövetségi kapitány összességében viszont nem elégedett a magyar csapat teljesítményével.

Egy éve Berlinben ugyanebben a versenyszámban ezüstérmes magyar versenyző a 2000 méteres táv negyedénél a negyedik volt, több mint egy hajóhossz hátránnyal. Svájci és olasz ellenfele a folytatásban még jobban elhúzott tőle, így féltávnál már látszott, hogy legfeljebb a bronzéremért lehet versenyben.

A hajrát hatodikként kezdte Galambos, és mivel nem tudott javítani, az A döntő utolsó helyén végzett.

"A középfutamban nyújtott teljesítményemtől némileg elmaradt ez a mai, egy kicsit csalódott is vagyok emiatt.

– nyilatkozta a Vác Városi Evezős Club sportolója. Hozzátette, az idei év eddig nem úgy sikerült számára, ahogy tervezte, de a döntőbe jutást részsikernek tekinti, és annak is tud örülni.

Glasgow, 2018. augusztus 4. Galambos Péter, miután másodikként ért célba a glasgowi evezős Európa-bajnokság könnyűsúlyú egypárevezősök elődöntőjében Glasgowban 2018. augusztus 4-én. (MTI/AP/Darko Bandic) Forrás: MTI/AP/Darko Bandic

"Ha az ember már ott van, akkor nyilván szeretne minél előbbre kerülni. A folytatásban a plovdivi világbajnokságra próbálom élesíteni a formámat, szeretnék ott is legalább a döntőbe kerülni, és az érmekért harcolni" - mondta Galambos.

Szierer János szövetségi kapitány értékelése szerint az idei teljesítményét nézve nem csalódás, hogy ezúttal lemaradt a dobogóról.

– tette hozzá.

Papp Gergely a normálsúlyú egypárevezősök C döntőjében ötödik lett vasárnap délelőtt, vagyis összesítésben a 17. helyen zárt a Glasgow-hoz közeli Hamilton mellett fekvő Strathclyde-tavon.

Pénteken a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes a 15., szombaton a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid, Tamás Bence összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős az ötödik, a Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes pedig a nyolcadik helyen végzett.

A kormányos kettesben tavaly világbajnok Simon, Juhász duóról a szakvezető elmondta, hogy szintén a fináléba szerettek volna kerülni, de sok probléma hátráltatta a felkészülésüket.

– nyilatkozta Szierer, aki hangsúlyozta, a könnyűsúlyú négypár szereplése bíztató volt, ennek ellenére "hiányérzettel megyünk haza, mert szerettünk volna egy érmet".

Az Európa-bajnokságon 18 versenyszámban hirdetnek győztest. A mezőnyt 32 ország több mint 500 evezőse alkotja.