Vágólapra másolva!
Filutás Viktor a 17. helyen végzett a 40 kilométeres pontversenyben a glasgow-i pályakerékpáros Európa-bajnokságon vasárnap.

A 160 körös futam során tíz körönként sprintre került sor, és az első három helyezett minden alkalommal pontot kapott, illetve a lekörözésért is jártak pontok.

Filutás eleinte igyekezett tartani a lépést a 18 fős mezőny első felével, később hátrébb szorult, és arra kellett figyelnie, hogy ne szakadjon le, így nem volt sok esélye a pontszerzésre. A mezőnyben egyedüliként ő nem szerzett pontot, de nem került körhátrányba, és végül az utolsó előtti, 17. helyen végzett, mert a szlovák Andrej Strmiska a lekörözések miatt -40 ponttal zárt.

Az élbolyban a szám 2015-ös győztese, a lengyel Wojciech Pszczolarski hamar átvette a vezetést, és magabiztos versenyzéssel nyert.

A 22 éves magyar kerékpárosnak ez volt az első felnőtt világversenye, idén nyáron még az augusztus végén sorra kerülő svájci U23-as Európa-bajnokságon szerepel.

Szalontay Sándor vasárnap délelőtt a sprint versenyszám nyolcaddöntőjében búcsúzott, és végül a 15. helyen zárt, kedden pedig keirinben indul. Lovassy Krisztián szombaton omniumban 16., pénteken a 15 km-es scratch-ben 18. lett.

pályakerékpár, férfiak:

40 kilométeres pontverseny, Európa-bajnok:
Wojciech Pszczolarski (Lengyelország) 102
2. Kenny de Ketele (Belgium) 83
3. Stefan Matzner (Ausztria) 71
...17. Filutás Viktor 0

4 kilométeres egyéni üldözőverseny, Európa-bajnok:
Domenic Weinstein (Németország)
2. Ivo Oliveira (Portugália)
3. Claudio Imhof (Svájc)

nők:

kieséses verseny, Európa-bajnok:
Laura Kenny (Nagy-Britannia)
2. Anna Knauer (Németország)
3. Jevgenyina Augusztinasz (Oroszország)

sprint, Európa-bajnok:
Darija Smeljeva (Oroszország)
2. Anasztaszija Vojnova (Oroszország)
3. Mathilde Gros (Franciaország)