Vágólapra másolva!
Kerekes Gréta és Kozák Luca sem jutott döntőbe 100 m gáton a berlini atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A három elődöntőből az első két helyezettek mellett a további két leggyorsabb jutott be a 21.50-kor kezdődő fináléba. Kerekes Gréta, aki szerdán harmadikként jutott tovább előfutamából, 13.23 mp-cel hetedikként ért célba.
"Lehetett volna jobb, sajnos a 2. és 3. gát között csaknem összeakadt a lábam" - nyilatkozott a 12.95-ös egyéni csúccsal rendelkező futó. - "Bevallom, vannak mentális dolgok, amelyek némileg elterelték a figyelmem, de örülök, hogy jobb eredményt értem el, mint két éve, Amszterdamban. Ezt tanulópénznek veszem, s erősebben megyek haza."

Kerekes Gréta nem jutott döntőbe Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Kozák Luca most mutatkozott be az Eb-n, mivel 12.86 mp-es idei egyéni csúcsával nyolcadik kiemeltként rögtön az elődöntőbe került. Remekül rajtolt és jól is tartotta magát, de az utolsó előtti gátnál hibázott. Ezzel együtt 12.96 mp-cel az ötödik helyen ért célba, s alig maradt le a továbbjutó helyről.
"Az emelő lában nem elég gyors, ilyen az egész szezonom, végig rugdosom a gátakat" - mondta a debreceni atléta.

Kozák hozzátette, nehéz volt, hogy kiemeltként az elődöntőben volt az első futása.
A két debreceni gátas számára nem ért véget az Eb, vasárnap a 4x100-as váltóban érdekeltek.

Mindkét magyar hétpróbázó előrelépett a súlylökés után a berlini atlétikai Európa-bajnokság csütörtöki napján. Krizsán Xénia 13,99 méterrel 793 pontot gyűjtött, Zsivoczky-Farkas Györgyi 13,96 métert ért el, ami 791 pontot ért.

A 200 méteres futás után mindkét magyar hétpróbázó rontott helyezésén. Zsivoczky-Farkas Györgyi jól hajrázva második lett futamában 25.56 mp-cel, ami 836 pontot jelentett.

Krizsán Xénia szintén jól bírta a végét, egy erősebb futamban harmadikként ért célba 25.05 mp-cel és 882 pontot gyűjtött.

Krizsán Xénia súlylökés közben Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Az első nap, azaz négy szám után vezet a fedettpályás világbajnok Katarina Johnson-Thompson (4017), Krizsán a 9. (3671), Zsivoczky-Farkas pedig a 17. (3546) helyen áll.
A hétpróbázókra pénteken a távolugrás, a gerelyhajítás, majd a 800 méter vár.

Pénteken pedig a távolugrás, a gerelyhajítás, majd a 800 méter vár rájuk.