Cicipasz a címvédőt is legyőzte Torontóban

Rogers Cup Toronto - Day 5 GettyImageRank3
TORONTO, ON - AUGUST 10: Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates a point against Alexander Zverev of Germany during a quarter final match on Day 5 of the Rogers Cup at Aviva Centre on August 10, 2018 in Toronto, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A görög Sztefanosz Cicipasz a korábbi világelső szerb Novak Djokovic után a címvédő német Alexander Zverevet is legyőzte az 5,3 millió dollár (1,4 milliárd forint) összdíjazású keménypályás torontói férfi tenisztornán. A világelső spanyol Rafael Nadal pedig a horvát Marin Cilicet győzte le.

A pénteki negyeddöntőben a 19 éves játékos - aki Djokovicot megelőzően Dominic Thiemet is elbúcsúztatta - 2 óra 29 perces meccsen kerekedett felül riválisán úgy, hogy a második szettben két mérkőzéslabdát hárított.

A másik befejeződött negyeddöntőben az idei wimbledoni döntős dél-afrikai Kevin Anderson könnyedén nyert a bolgár Grigor Dimitrov ellen.

Rafael Nadal egy sima és két szoros szettben nyert a hatodik helyen kiemelt Cilic ellen. A horvát a második és a harmadik szettben is adogatóként veszítette el az utolsó játékot. Sikerével a világranglista-vezető spanyol biztosította helyét a novemberi ATP-világbajnokság mezőnyében.

A két játékos most találkozott egymással ismét a januári ausztrál nyílt bajnokság óta, amelynek negyeddöntőjét Nadal 3 óra 52 perc után, az ötödik játszmában sérülés miatt feladta.

Eredmények, negyeddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Cilic (horvát, 6.) 2:6, 6:4, 6:4
Hacsanov (orosz)-Haase (holland) 6:3, 6:1
Cicipasz (görög)-A. Zverev (német, 2.) 3:6, 7:6 (13-11), 6:4
Anderson (dél-afrikai, 4.)-Dimitrov (bolgár, 5.) 6:2, 6:2

Az elődöntőben: Nadal-Hacsanov és Cicipasz-Anderson.