Társoldalunk:

Tour de Hongrie: Moschetti nyerte a sprintet, Bellettié maradt a sárga trikó

2018.08.16. 18:38

Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben.

A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre.

A második, csákvári hegyi hajrá után három versenyző, a Sangemini két olasz kerekese és a Bike Aid holland bringása lépett el a mezőnytől, hogy 112 kilométeren át tartó szökést hajtson végre. A kísérlet sikertelen maradt, 23 kilométerrel a cél előtt utolérték őket, s bár a hátralévő távon voltak szökési kísérletek, ezek rendre meghiúsultak. A MyBike Stevens magyar versenyzője, az utolsó 8 kilométeren kísérletező Pelikán János is bátran próbálkozott egyedül, őt 4,5 kilométerre a céltól fogták be.

A Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során Moschetti nyerte a sprintet, Bellettié maradt a sárga trikóForrás: Tour de Hongrie/Facebook

Így mezőnyhajrá döntött a szakaszelsőségről, amelyben három olasz zárt az élen: a zöld trikós Matteo Moschetti honfitársait, Attilio Vivianit és Manuel Bellettit előzte meg. Utóbbi harmadik helyével megtartotta a sárga trikót.

A szakasz legjobb magyarja a huszadikként célba ért Karl Ádám lett.

Pénteken a Cegléd és Hajdúszoboszló közötti 206 kilométer teljesítése vár az eddigi legmagasabb besorolású magyar kerékpárverseny mezőnyére, amely tíz megyét érintve összesen 865 kilométert teljesít a vasárnapi kazincbarcikai befutóig.

Eredmények:
2. szakasz, Velence-Székesfehérvár, 190 km:
1. Matteo Moschetti (olasz, Polartec-Kometa) 4:14:07 óra
2. Attilio Viviani (olasz, Sangemini) azonos idővel
3. Manuel Belletti (olasz, Androni Giocattoli-Sidermec) a. i.
...20. Karl Ádám (magyar válogatott)