Társoldalunk:

Érmekre esélyes csapattal indulunk a cselgáncs-világbajnokságra

2018.08.26. 11:13

Tizenhét versenyzőt nevez a Magyar Judo Szövetség a szeptemberi bakui világbajnokságra, az utazók között lesznek az augusztusi Budapest Judo Grand Prix magyar hősei is. Azerbajdzsánban tatamira lép majd a GP-aranyérmes Ungvári Miklós és Tóth Krisztián, valamint a budapesti viadalon bronzérmes Karakas Hedvig és Szabó Frigyes is, írja a Judoinfo.hu honlap.

Nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként legfeljebb két versenyzőt indíthat minden ország a judo világbajnokságon, vagyis legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti egy ország színeit az egyéni küzdelmekben. A magyar válogatott nem tölti majd ki ezt a létszámot – tudta meg a Judoinfo Pánczél Gábor férfi és Toncs Péter női szövetségi kapitánytól. Tizenhat versenyzőnk indul majd az egy héten át zajló egyéni küzdelmekben.

A magyar vb-csapat
Férfiak:
60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC). 66 kg: Gorjánácz Zsolt (BHSE). 73 kg: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE), Szabó Frigyes (Leányvár SE). 81 kg: Ungvári Attila (Ceglédi VSE). 90 kg: Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Budaörsi SC)
Nők:
48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya). 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Knetig Emőke (Mogyi-Bajai JC). 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE). 70 kg: Gercsák Szabina (DVTK-Miskolci JC), Lőrinc Renáta (UTE). 78 kg: Salánki Evelin (BHSE). +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)

A tizenhetedik versenyzőnkre is kulcsszerep várhat: a nehézsúlyúak között világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Eb-érmes Bor Barna a világbajnokság zárónapján sorra kerülő csapatversenyben erősítheti majd a magyar válogatottat. A vegyes csapatversenyben három férfi (73, 90 és +90 kg), illetve három női (57, 70 és +70) súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket – ez a versenyszám már szerepel a 2020-as tokiói olimpia hivatalos versenyprogramjában is.

A bakui világbajnokság szeptember 20-án rajtol, és a sportág történetében először tart majd nyolc teljes napon át.