Halász Bence: Az az álmom, hogy olimpiai bajnok legyek

Berlin, 2018. augusztus 6. Halász Bence versenyez a kalapácsvetés selejtezőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 6-án. Halász a döntőbe jutott. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen tervei vannak Halász Bencének, a mindössze 21 éves kalapácsvető - a sportág itthoni hagyományait folytatva - olimpiai bajnok szeretne lenni.

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a junior vb-aranyérmes, felnőtt Eb-bronzérmes atléta.

Halász Bence olimpiai bajnok szeretne lenni Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Halász Bence vasárnap a Lantos Mihály Sporttelepen rendezett Magyar Szuperliga-döntőben - Hudi Ákost és Pásztor Bencét megelőzve - 76,74 méterrel nyerte meg a kalapácsvetést, és ezzel megközelítette az Eb-bronzérmet érő dobását (77,36). „Nagyon örülök, hiszen sikerült olyan eredményt kihoznom magamból, amivel magabiztosan tudok kiutazni majd a Világkupára, amelyet két hét múlva rendeznek Ostravában. Az Európa-bajnokság után úgy éreztem, hogy a formám egy kicsit lefelé ment sajnos, de ezzel az eredménnyel szerintem újra lendületet szerezhetek, és akkor elindulhat ismét fölfelé egy emelkedőn a teljesítményem" – fogalmazott a Dobó SE kalapácsvetője, aki a Szuperligában a férfiak között abszolút győztes lett.

Halász Bence szerint igencsak kiélezett verseny várható a Világkupán. „Nem lesz egyszerű, mert Ázsiából is ott lesz az olimpiai bajnok (Dilshod Nazarov) és a katari versenyző (Amgad Elseify Ashraf), Európát pedig az Eb-aranyérmes lengyel kalapácsvető (Wojciech Nowizki) és én fogjuk képviselni. Úgy gondolom, mind a négyen versenyben lehetünk, egy nagyon erős versenyre számítok" – mondta a vb-11. Halász, akinek a tavaly elért egyéni csúcsa 78,85 méter, ez pedig 17 centivel jobb eredmény, mint Nazarov olimpiai aranyat érő riói dobása.