Vágólapra másolva!
Baji Balázs révén magyar atléta is érdekelt lesz a Gyémánt Liga-sorozat csütörtökön Zürichben, pénteken Brüsszelben sorra kerülő döntőjében, amelyben mind a 32 versenyszám összdíjazása 100-100 ezer dollár.

A világbajnoki bronzérmes magyar gátasnak a szezon második fele nem sikerült igazán jól, a berlini Európa-bajnokságon nyolcadik lett, majd a birminghami Gyémánt Liga-viadalon nem jutott döntőbe. Ezek után a pontversenyben nem került a legjobb nyolc közé, így nem kvalifikálta magát automatikusan a fináléra, ám a világcsúcstartó Aries Merritt és az olimpiai bajnok, vb-címvédő Omar McLeod visszalépése után lehetőséget kapott a szereplésre.

Baji Balázs először döntőzhet a Gyámánt Liga sorozatban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

Baji - aki karrierje során először vehet részt a sorozat döntőjében - pénteken, Brüsszelben áll rajthoz, nagyon erős mezőnyben. Ott lesz ugyanis az Eb első három helyezettje, a francia Pascal Martinot-Lagarde, a világranglista-vezető orosz Szergej Subenkov és a spanyol színekben versenyző Orlando Ortega is. A gátasok versenyét pénteken 20.33-kor indítják.

A döntőben 32 számot rendeznek, Zürichben és Brüsszelben is 16-16-ot. Valamennyi verseny győztese 50 ezer dollárral gazdagodik, de még a nyolcadik helyezettek is kapnak 2000 dollárt.
A Gyémánt Liga bajnokai nem az egész szezonban nyújtott teljesítmény alapján kerülnek ki, hanem a döntők első helyezettjei kapják az elismerő címet.