Murray kihagyja a hazai Davis Kupa-osztályozót

Citi Open- Day 6 GettyImageRank2 washington
WASHINGTON, DC - AUGUST 02: Andy Murray of Great Britain celebrates a point against Marius Copil of Romania during Day Six of the Citi Open at the Rock Creek Tennis Center on August 2, 2018 in Washington, DC. Mitchell Layton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-bajnok teniszező, Andy Murray kihagyja a jövő hétvégi, Üzbegisztán elleni Davis Kupa-osztályozót.

A volt világelső kedden jelezte a brit szövetségnek, hogy a US Open után - ahol a második fordulóban búcsúzott - orvosai pihenőt írtak elő a számára, ezért párosban sem lép pályára szülővárosában, Glasgow-ban.

Pihennie kell Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mitchell Layton

A 31 éves Murray a tavalyi szezon második felét csípősérülés miatt kihagyta, majd az év elején műtéten esett át, és idén még csak tíz mérkőzést játszott.

A DK-osztályozónak ezúttal nem lesz komoly tétje, mivel a nemzetközi szövetség augusztusban radikálisan átalakította a sorozatot, és a párharcok vesztesei is szinte biztosan ott lesznek jövő februárban a világcsoport 24 csapata között.

A magyar válogatott Csehországot fogadja a jövő hétvégi osztályozón, a helyszín a budapesti Lurdy Ház parkolójában kialakított ideiglenes stadion lesz.