Társoldalunk:

Magyar aranyérem a junior nyílt vízi úszó-világbajnokság zárónapján

2018.09.08. 13:53

Aranyérmes lett a 4x1250 méteres, 14-16 évesek között induló váltóban a magyar négyes az izraeli Eilatban rendezett junior nyílt vízi úszó-világbajnokság zárónapján.

A nemzetközi szövetség szombati tájékoztatása szerint a Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira, Tabi Zoltán, Galyassy Szilárd összeállítású kvartett 56:48.1 perc alatt ért célba, megelőzve a második helyen záró amerikai és a harmadikként beérkező olasz váltót. 

Az aranyérmes magyar váltó: Galyassy Szilárd, Mihályvári-Farkas Viktória, Szimcsák Mira és Tabi ZoltánForrás: MÚSZ

Csütörtökön a 14-15 éves lányok 5 kilométeres versenyében Szimcsák Mira második, a fiúknál Betlehem Dávid harmadik lett, míg a 16-17 éves korosztályban 7,5 kilométeren Tabi Zoltán ugyancsak harmadikként csapott célba. Pénteken Rohács Réka az U19-es korosztályban 10 kilométeren szerzett bronzérmet.

A küldöttség így egy arany-, egy ezüst és három bronzéremmel zárt, amellyel az éremtáblázaton negyedik lett, holtversenyben az olaszokkal. Az élen az amerikaiak zártak (2, 2, 1), a franciák (2, 1, -), valamint az oroszok (1, 2, 1) előtt. Az érmek számát tekintve ez minden idők legjobb magyar szereplése.