Evezős-vb: Pétervári-Molnár és egy férfi páros negyeddöntős

evezés Pétervári-Molnár Bendegúz rio2016 olimpia2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Pétervári-Molnár Bendegúz a 2016-os riói nyári olimpia normálsúlyú egypárevezős versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas-tavon 2016. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős a plovdivi evezős és paraevezős világbajnokságon, miután a viadal első napján előfutamában a 2. helyen végzett.

A magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a további magyar egységek közül kormányos nélküli kettesben a férfiaknál Juhász Adrián és Simon Béla előfutamában a 4. helyen zárt, így szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) folytatja szereplését.

Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős a plovdivi evezős és paraevezős világbajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

A nőknél Polivka Dóra és Krémer Eszter a 3. lett, így a férfiakhoz hasonlóan ők is kihagyhatják a reményfutamot, esetükben a csütörtöki középfutam lesz a következő állomás, már a legjobb 12 között.

Könnyűsúlyú egypárban a férfiaknál Galambos Péter a 3., míg a nőknél Bene Dorottya a 4. lett, így mindkettőjüknek a keddi reményfutamban kell legközelebb evezniük.

A vb jövő vasárnapig tart, a megmérettetésen 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest, míg a paraevezősöknél kilenc számban osztanak érmeket. Az A döntőket jövő péntektől vasárnapig rendezik.