Társoldalunk:

Az év meccse: Golovkin esélyesebb, Alvarez 50. győzelmét arathatja

2018.09.15. 16:04

A fogadóirodáknál valamivel esélyesebbnek tartják a győzelemre a világbajnok kazah Gennagyij Golovkint, aki magyar idő szerint vasárnap hajnalban lép szorítóba középsúlyú címmérkőzésen a kihívó mexikói Saul Alvarez ellen.

Az év meccseként beharangozott, s 12 menetesre tervezett összecsapást, amely a két bokszoló tavalyi találkozójának a visszavágója, Las Vegasban rendezik meg.

A 2017-es mérkőzés döntetlennel végződött, így Golovkin megtartotta a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-övét.

A második mérkőzést eredetileg május 5-én vívták volna, ám Alvareznek doppingügye miatt felfüggesztették a versenyzési jogát. Egy vizsgálat során klenbuterolt találtak a mintájában, amiért a nevadai sportbizottság augusztus 17-ig tiltotta el, így került át az eredeti időpont most hétvégére.

Az év meccse: Golovkin esélyesebb, Alvarez 50. győzelmét arathatjaForrás: AFP/John Gurzinski

A T-Mobile Arenában telt ház előtt ütköznek meg a felek, akik közül Alvarez vág neki jobb anyagi feltételekkel: neki a végkimeneltől függetlenül 5 millió dollár a garantált pénzdíja, míg Golovkin 4 millió "fixért" bokszol. Ha a kazah nyerne, az egy döntetlenen kívül 39. győzelmét aratná profiként, míg a mexikói két döntetlen és egy döntetlen mellett ötvenedik sikerét könyvelhetné el. Érdekesség, hogy eddig mindketten 34 mérkőzésükön diadalmaskodtak kiütéssel.

A bokszrajongók fizetős televíziós csatornán is nyomon követhetik a vb-címért zajló meccset, ha leszurkolják a csaknem 85 dolláros "láthatási" pénzt.