Vágólapra másolva!
Madarász Réka és Sándorházi Vivien is bronzérmet nyert női egyesben a Tallinnban zajló junior tollaslabda Európa-bajnokságon.

A viadal honlapja szerint mindkét magyar játékos a legjobb 64 között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az első kiemelt Madarász izraeli, skót, svájci és bolgár ellenfél legyőzésével jutott a legjobb négy közé, míg a másodikként rangsorolt Sándorházi angol, görög, ukrán és cseh tollaslabdázót múlt felül az elődöntőig.

Itt mindkettejükre az európai sportági nagyhatalom képviselője, dán ellenfél várt: Madarász a harmadik kiemelt Line Christophersentől kapott ki két szettben, míg az első játszmát nyerő Sándorházi ellen Amalie Schulz fordított.

Madarász Réka bronzérmet nyert női egyesben a Tallinnban zajló junior tollaslabda Európa-bajnokságon Forrás: www.kana-foto.cz/Ladislav Kana

"Mindkét mérkőzés rendkívül szoros volt, nagyon közel álltak a fináléhoz a lányok, a pillanatnyi forma döntött csupán. Csak a mieink tudták a világklasszis dán válogatott tagjait megszorítani" - mondta az MTI-nek Csorba József, a magyar szövetség elnöke.

Kiemelte, nagyon szép eredmény, hogy két magyar érem született ugyanabban a versenyszámban, ráadásul közvetlenül a felnőtt mezőny előszobájának számító U19-es korosztályban.

Eredmények, elődöntő:
Line Christophersen (dán, 3.)-Madarász Réka (1.) 2-0 (19, 19)
Amalie Schulz (dán)-Sándorházi Vivien (2.) 2-1 (-18, 12, 19)