Társoldalunk:

Cselgáncs-vb: Csernoviczki Éva búcsúzott a nyolcaddöntőben

2018.09.20. 12:05

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva második mérkőzésén vereséget szenvedett, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

A tatabányaiak olimpiai harmadikja az orosz Szabina Giljazova után a portugál Catarina Costával találkozott, aki idén megnyerte az antalyai Grand Prix-t. Első összecsapásukon a 31 éves magyar eleinte többet kezdeményezett, tíz évvel fiatalabb ellenfelét kétszer is intették, ám hamarosan mindketten két figyelmeztetésnél tartottak. A négyperces mérkőzésidő lejártakor a bíró váratlanul ismét megintette passzivitásért Csernoviczkit, ami egyben a leléptetését jelentette.

Csernoviczki Éva inkább ipponnal kapott volna kiFoto: Csudai Sándor - Origo

"Az ellenfelemnek volt két indítása, és közben lejárt az idő" - idézte fel keserűen a történéseket az MTI-nek. Talán igazságosabb lett volna, ha hagyják aranypontig menni a küzdelmet, hogy dobással döntsük el. Nagyon felpörgött a dzsúdó, hamar osztják az intéseket, a négy perc nem olyan sok egy világbajnokságon, főleg ha két azonos szintű versenyző küzd meg egymással. Jobb lett volna ipponnal kikapni, mert akkor azt mondom, hogy jobb volt az ellenfél" - tette hozzá.
A kétszeres Európa-bajnok magyar cselgáncsozó Costáról elmondta, edzőtáborokból ismeri a portugált, és az volt a taktikája, hogy lefogja riválisa jobb kezét. Kifejtette, amikor ez sikerült, akkor uralta a mérkőzést, ám amikor Costa meg tudta fogni a hajtókáját, akkor próbálkozott válldobásokkal.
"Nem végeztem elöl itt a vb-n, ez azt jelenti, hogy muszáj mennem versenyekre pontokat gyűjteni" - tért rá az olimpiai kvalifikációs sorozat folytatására. Hosszú menetelés lesz még, bízom benne, hogy ott leszek Tokióban.Szabó Csaba (60 kg) korábbi búcsúját követően nem maradt versenyben magyar dzsúdós csütörtökön.
A vb pénteki versenynapján 66 kilogrammban Gorjanácz Zsolt, 52 kilóban pedig Pupp Réka és Knetig Emőke képviseli a magyar színeket Bakuban.