Társoldalunk:

Tiger Woods vereséggel kezdett a Ryder-kupán

2018.09.28. 15:49

Tiger Woods Patrick Reeddel az oldalán kikapott, ennek ellenére az Egyesült Államok csapata 3-1-re vezet a házigazda európaival szemben a golf Ryder Kupa péntek délelőtti első szakaszát követően.

A sportág legrangosabb csapatversenyének első részében négy párosmérkőzést rendeztek. Az úgynevezett fourballs rendszerű meccsek során minden játékos végigjátszotta valamennyi pályát, ám egy-egy lyukon csak a duók alacsonyabb ütésszámot elérő tagjának eredménye számított. A szakaszokat külön értékelték, s csak azt, hogy melyik egység győz, vagy döntetlenre végeztek-e a felek, a különbség nem számított.

A világ legizgalmasabb golfversenye:

Az amerikaiaknál a Dustin Johnson, Rickie Fowler, a Tony Fineau, Brooks Kopeka és a Jordan Spieth, Justin Thomas páros is győzött. Egyedül Woods és az idei Masters-győztes Patrick Reed kapott ki - Francesco Molinari és Tommy Fleetwood kettősétől -, így az amerikai 3-1-re vezetnek.

A verseny délután újabb négy párosmérkőzéssel folytatódik, ám Woods nem lesz ott a pályán, mert Jim Furyk kapitány nem tette be egyik duóba sem.

Csendes nézők, ugye? Hát, nem egészen:

A nyolcadik Ryder Kupáján szerepelő Tiger Woods - aki négy hátműtéte után idén tért vissza, s a múlt vasárnap PGA-tornát tudott nyerni - hagyományosan gyengén teljesít ebben a típusú párosszámban, ugyanis 12 ilyen meccséből kilencet elveszített Ryder-szereplései során.

A kétévente sorra kerülő viadalt története során először rendezik Franciaországban, ahol vasárnap zárul majd a torna.