Tiger Woods vereséggel kezdett a Ryder-kupán

golf Horizontal
Spectators takes pictures of US golfer Tiger Woods during his fourball match on the first day of the 42nd Ryder Cup at Le Golf National Course at Saint-Quentin-en-Yvelines, south-west of Paris on September 28, 2018. / AFP PHOTO / Geoffroy VAN DER HASSELT
Vágólapra másolva!
Tiger Woods Patrick Reeddel az oldalán kikapott, ennek ellenére az Egyesült Államok csapata 3-1-re vezet a házigazda európaival szemben a golf Ryder Kupa péntek délelőtti első szakaszát követően.

A sportág legrangosabb csapatversenyének első részében négy párosmérkőzést rendeztek. Az úgynevezett fourballs rendszerű meccsek során minden játékos végigjátszotta valamennyi pályát, ám egy-egy lyukon csak a duók alacsonyabb ütésszámot elérő tagjának eredménye számított. A szakaszokat külön értékelték, s csak azt, hogy melyik egység győz, vagy döntetlenre végeztek-e a felek, a különbség nem számított.

A világ legizgalmasabb golfversenye:

Az amerikaiaknál a Dustin Johnson, Rickie Fowler, a Tony Fineau, Brooks Kopeka és a Jordan Spieth, Justin Thomas páros is győzött. Egyedül Woods és az idei Masters-győztes Patrick Reed kapott ki - Francesco Molinari és Tommy Fleetwood kettősétől -, így az amerikai 3-1-re vezetnek.

A verseny délután újabb négy párosmérkőzéssel folytatódik, ám Woods nem lesz ott a pályán, mert Jim Furyk kapitány nem tette be egyik duóba sem.

Csendes nézők, ugye? Hát, nem egészen:

A nyolcadik Ryder Kupáján szerepelő Tiger Woods - aki négy hátműtéte után idén tért vissza, s a múlt vasárnap PGA-tornát tudott nyerni - hagyományosan gyengén teljesít ebben a típusú párosszámban, ugyanis 12 ilyen meccséből kilencet elveszített Ryder-szereplései során.

A kétévente sorra kerülő viadalt története során először rendezik Franciaországban, ahol vasárnap zárul majd a torna.