Társoldalunk:

Los Angelesben küzd meg Fury Wilderrel

2018.09.28. 09:52

A Los Angeles-i Staples Center ad majd otthont decemberben Deontay Wilder nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok címmérkőzésének a brit Tyson Fury ellen.

A felek múlt héten állapodtak meg abban, hogy december 1-én rendezik a 12 menetesre tervezett összecsapást, csütörtökön éjszaka pedig az is eldőlt, hogy a kaliforniai metropolisz lesz a meccs helyszíne.

A 32 esztendős amerikai Wilder, a Boksz Világtanács (WBC) övének birtokosa, eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta világbajnok, és titulusát eddig hét alkalommal védte meg.

Nehezen hihető, de Tyson Fury még mindig veretlenForrás: AFP/Oli Scarff

A 30 éves brit kihívó szintén veretlen még, mind a 27 meccsét megnyerte a profik között, s 2015 novemberében Vlagyimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Azt követően viszont egészen idén júniusig nem bokszolt, hosszú ideig ugyanis mentális problémákkal küzdött. Saját bevallása szerint mániás depresszióban szenvedett, ezért alkoholt és kábítószert használt, de hangsúlyozta, hogy teljesítményfokozót sosem szedett, igaz, egy 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak. Fury visszatérése óta júniusban és augusztusban is ringbe lépett, s mindkétszer győzött.