Vágólapra másolva!
A korábbi világbajnoki kihívó, Hughie Fury is megszólalt honfitársa, Anthony Joshua múlt hétvégi győzelme kapcsán - írja a profiboksz.hu.

A WBO/WBA/IBF bajnok Joshua Alexander Povetint ütötte ki, a pontozólapokon szerint 6 menetig előnyben is volt, de nagyjából mindenki más úgy látta, hogy az orosz ökölvívónak kellett volna vezetnie, ha objektíven szemléljük az eseményeket. A kisebbik Fury úgy gondolja a mérkőzést látva, hogy Joshuának nem feküdne a stílusa, vélhetően tehát tudhatja valahonnan, hogy a világbajnok bokszolni szeret a kötélnégyszögben, nem pedig Tom&Jerry-set játszani.

Hughie Fury szerint ő Anthony Joshua rémálma Forrás: boxingnewstv.com

„Szerintem rossz stratégiával állt ki, Povetkin az elején meg tudta lepni, el is kapta, és ez némileg visszavetette Joshuát. De tudtam, hogy minél tovább megy a mérkőzés, annál jobban nőnek AJ esélyei. Joshua nagyon jól tudja használni a balegyenesét, és meccsről-meccsre fejlődik. Ám ahogy ezt az összecsapást néztem, felsóhajtottam és azt mondtam: 'Remélem, mielőbb lehetőséget kapok ellene!'. Én vagyok Joshua legborzasztóbb rémálma. Minden mérkőzést a stílusok határoznak meg, nem akarom Joshuát lehúzni, mert nagyon jó, de szerintem az én bunyóm feküdne neki a legkevésbé. Az én stílusom, a technikám egyszerűen sok lenne neki, nem tudna vele megbirkózni. Nem félek senkitől, jelenleg csak Pulevre koncentrálok, aztán meglátjuk, mi jön utána. De egyértelmű, hogy Joshuát akarom, és addig nem nyugszom, míg nem kapom meg."

Mint ismert, Hughie Fury 2017 szeptemberében Joseph Parkerrel osztotta meg a szorítót, aki akkor még a WBO nehézsúlyú bajnoka volt (azóta az említett öv már Anthony Joshua tulajdona). A brit ökölvívó pontozással kapott ki, és az ítéletet azóta is vitatja, csak azt felejti el, hogy a bokszban leginkább a bevitt ütések számítanak, Michael Flatley utánzásával nem igazán lehet mérkőzést nyerni.