Vágólapra másolva!
Babos Tímea - oldalán Kristina Mladenoviccsal - a negyeddöntőben búcsúzott a pekingi keménypályás tenisztorna női páros versenyétől.

Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova, cseh, orosz duó elleni összecsapáson - a versenyeket szervező WTA honlapja szerint - nem kezdett jól, hiszen ellenfele az első két adogatójátéka alkalmával bréklabdához jutott, és másodszorra ki is használta azt. Baboséknak csak a szett legvégén volt esélyük visszavenni az elvesztett szervát, ám Makarováék két fogadóesélyt hárítva 37 perc alatt előnybe kerültek.

Babos Tímea Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

A második játszma jobban alakult az első kiemelt kettős számára: előbb bréklabdát hárítottak, majd elvették a hetedikként rangsorolt Makarováék szerváját, és mivel ezt a felvonás legvégén még egyszer megtették, bő egyórányi játékot követően döntő rövidítés következett. Ebben az adogatásait jobb százalékban megnyerő cseh, orosz kettős bizonyult jobbnak, így Babosék 1 óra 24 perc alatt búcsúztak.

Babos egyesben a második fordulóban esett ki.

Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova (cseh, orosz, 7.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 6:4, 2:6, 10-5 - döntő rövidítés