Teljesen eltűnt Shane Tusup

Shane Tusup, úszás
Shane Tusup, the husband and coach of Hungary's Katinka Hosszu celebrates after his wife broke the world record to win the Women's 400m Individual Medley Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 6, 2016. / AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
Vágólapra másolva!
Shane Tusup korábbi tanítványa, Földházi Dávid sem tud semmit az amerikai edzőről, pedig nyáron még őt jelölte meg trénereként.

A 100 méter férfi vegyes előfutamában összecsapott Hosszú Katinka klubjának, az Iron Swimnek a két élmenője, Dudás Dániel és Földházi Dávid a budapesti úszó-világkupán.

Mindkét úszóról sokat lehetett hallani korábban. Előbbi azután került címlapokra, hogy edzője, Shane Tusup megvádolta, összeszűrte a levet válófélben lévő feleségével, Katinkával. Utóbbi pedig hol ki-, hol pedig belépett Hosszúék klubjába. Ráadásul Földházi júniusban még az amerikai trénert jelölte meg edzőjének, aki időközben visszatért az Egyesült Államokba, és elérhetetlenné vált. Nem reagált sem Hosszú, sem pedig a klub telefonhívásaira, üzeneteire. Így azt sem lehetett tudni, hogyan készíti fel az ifi Eb-bronzérmes magyar úszót – írja a Bors.

Shane Tusup a riói olimpián 2016-ban Forrás: AFP/Christophe Simon

– Az Iron Swimnél készülök Petrov Árpáddal, Katinka edzőjével. Remek szakember, nagyon örülök, hogy nála edzhetek. Nem tudom, mi van Shane-nel, én sem tartom már vele a kapcsolatot – mondta a Borsnak Földházi. – Kezdek újra magamra találni. Lassan egy éve, hogy nem versenyeztem. Térdsérülés is hátráltatott, így három hetet készültem csupán a világkupára, szeretnék a decemberi rövid pályás vb-re is kijutni.

Csapattársa, Dudás Dániel a Bors kérdésére nem kívánta kommentálni a Katinkához fűződő viszonyát.

– Nagyon élvezem, hogy már reggel ennyire biztattak minket a szurkolók. Ilyen közönség előtt öröm versenyezni – mondta a 24 éves úszó, majd amint meghallotta a magánéletét firtató kérdést, sietősen elviharzott.