Társoldalunk:

Zverev kritizálta a Davis Kupa új lebonyolítási rendszerét

2018.10.10. 19:17

Alexander Zverevnek nem tetszik a tenisz Davis Kupa új lebonyolítása, legfőképpen az, hogy jövőre, november végén egyhetes tornán lép majd pályára a világ 18 legjobb válogatottja.

A világranglistán ötödik helyezett német játékos Sanghajban azt mondta, hogy az idén nyáron megreformált sorozat végső tornája "őrült időpontban van", így azon nem kíván részt venni.
"Egy-másfél hónapunk van a pihenésre. Az, hogy november végén rendeznek egy egyhetes tornát, amikor már mindenki kimerült, teljes őrület" - fogalmazott Zverev. Hozzátette, sokat beszélgetnek erről a többi éljátékossal a különböző versenyeken, és kivétel nélkül azon a véleményen vannak, hogy rövidíteni kellene a szezont, nem még hosszabbá tenni.

Alexander Zverevnek nem tetszik a Davis Kupa új lebonyolításaForrás: AFP/2018 Getty Images/Clive Brunskill

"Ha megkérdezik a többi teniszezőt, ők is ugyanezt fogják mondani" - jelentette ki a 21 éves játékos, aki arról nem tett említést, hogy a selejtezőben pályára kíván-e lépni. A február 1-jén és 2-án sorra kerülő összecsapáson a németek a magyar válogatottat fogadják. Az új rendszerben a selejtezőt az eddig megszokott három helyett két nap alatt kell lejátszani. További változás, hogy három helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók, így a pénteki két egyes után szombaton egy páros, majd újabb két egyéni összecsapás következik.

A selejtező 12 párharcának továbbjutója csatlakozik a kiemeltekhez. A 18-as mezőnyben biztos helye van az idei négy elődöntősnek, az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak, továbbá a világranglistás helyezésével szabadkártyás briteknek és argentinoknak.

A jövő évi sorozat döntőjét Madridban rendezik 2019. november 18. és 24. között.