Ha Nadalon múlna, nem biztos, hogy lenne második adogatás a teniszben

tennis Horizontal FINAL FRENCH TENNIS OPEN HIGH ANGLE FULL LENGTH ACTION TENNIS SERVE
Spain's Rafael Nadal serves to Austria's Dominic Thiem during their men's singles final match on day fifteen of The Roland Garros 2018 French Open tennis tournament in Paris on June 10, 2018. (Photo by OLIVIER MORIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét a szabálymódosítások mellett tette le voksát Rafael Nadal, a férfi teniszezők világranglistájának vezetője, mert szerinte a sportág csak így maradhat látványos.

A spanyol játékos például elképzelhetőnek tartja, hogy eltöröljék a második szervát.

"Az nem lenne butaság. Egyszerűen le kell tesztelni, majd eldönteni, hogy van-e értelme" - mondta a 32 éves teniszező a Socrates című sportmagazinnak, hozzátéve, hogy szereti az innovációt, szerinte a kisebb tornákon be lehetne vezetni néhány újítást.

Rafael Nadal a játék mellett teszi le a voksát Forrás: AFP/Kena Betancur

A 17-szeres Grand Slam-győztes Nadal elárulta: attól tart, hogy a jövőben az adogatás túlságosan is meghatározza majd a játékot.

"Ha az elkövetkezendő években erre nem találnak ki valami észszerű megoldást, akkor félek, hogy a jövőben csak a szerváról fog szólni a tenisz. És ez veszélyes" - fogalmazott a balkezes játékos.

Szerinte az is hasznos lenne, ha a világranglistát nem egy, hanem két év eredményei alapján határoznák meg.

Nadal azt mondta, sorozatos sérülései ellenére még nem gondolkodik a visszavonuláson, addig akar a pályán lenni, amíg érez magában motivációt és szenvedélyt.