Milák Kristófot szinte kidobták Érdről

swim Horizontal
Milák Kristóf ünnepel a 200 pillangó döntője után
Vágólapra másolva!
A háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, a felnőttek között világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf Érdről Budapestre, a Honvéd úszócsapatába igazolt. A sportoló édesapja szerint viharos körülmények között kellett fiának távoznia Érdről.

A 18 éves sportoló edzőjével, Selmeci Attilával együtt költözik a fővárosba, ahol a Honvéd SE-ben készülnek tovább.

Milák Mihály a Borsnak nyilatkozva elmondta, nem értik, miért nem tartott igényt Kristófra az Érd, miközben ők nem csillagászati összeget, hanem egy mindkét fél számára kielégítő szerződés megkötését szerették volna.

Milák Kristóf ünnepel a 200 pillangó döntője után a 2018-as Európa-bajnokságon Forrás: AFP/Oli Scarff

„A gondok azután kezdődtek, hogy elmondtuk, milyen ajánlatokkal bombázzák Kristófot. Mondták, ekkora összeget nem tudnak fizetni. Ki merem jelenteni: Kristóf kevesebb pénzért is maradt volna Érden, de már nem volt visszaút, egyre jobban elmérgesedett a helyzet” – mondta Milák Mihály a Borsnak, hozzátéve, hogy az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István, a Honvéd ügyvezető elnöke győzte meg a tokiói olimpiára készülő sportolót, hogy őket válassza.

A történtek után Érd polgármestere sok sikert kívánt Miláknak, de hozzátette, maradtak Érden Milákhoz hasonló tehetségek.