Vágólapra másolva!
A hatóságtól várja tisztázását Erdei Zsolt. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke kedden este benyújtotta a Fővárosi Főügyészséghez azokat a dokumentumokat (számla, kimutatás, szerződés stb.), amelyektől azt reméli, tisztázzák a vádak alól – írja a Borsonline.

A szövetség az augusztusi, budapesti ifjúsági világbajnoksággal összefüggésben 348 millió forintos adósságot halmozott fel. Madár az előző heti elnökségi ülésen kikérte magának, hogy köze lenne a hiányzó milliókhoz, és ezt dokumentumokkal is igazolni tudja. Ezeket a papírokat juttatta el kedden az ügyészséghez.

„Időbe telt, mire összeszedtük ezeket. Szeretnénk, ha kivizsgálnák az ügyet, és bebizonyosodna, nem követtünk el semmi törvénytelenséget.

Az élet örökké tartó tanulási folyamat. Ebből a leckéből megtanultam, vigyáznom kell a felebarátaimmal. Sokkal bizalmatlanabb lettem, az embereket a személyes érdekeken kívül más nem érdekli” – mondta a Borsnak az egykori sportoló.

Erdei Zsoltot megviselte a botrány, sokakban csalódott Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szövetség működésképtelen, az elnöktől, vagyis Erdeitől pedig megvonták az aláírási jogot, így érdemi munka most nem folyik a MÖSZ-ben.

„Ettől függetlenül bejárok dolgozni.

Azt viszont nem tudom, mikor áll talpra újra a szövetség. Most én is utasításra várok a minisztériumtól”

– zárta az amatőrként és profiként is világbajnok egykori bokszoló.

A Borsonline kereste a Fővárosi Főügyészséget is, de lapzártáig nem válaszoltak kérdéseikre.