Hosszú Katinka magasról tesz a FINA fenyegetőzésére

Ye Shiwen comes back strongly after two years away from competition China Chinese Beijing Swimming World Cup Ye Shiwen Katinka Hosszu
Hosszú Katinka a pekingi állomáson a 200 méter vegyes után
Vágólapra másolva!
Kétéves eltiltással fenyegeti azokat a sportolókat a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), akik rajthoz állnak a szervezet által el nem ismert International Swimming League (ISL) decemberi nyitó versenyén. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát ugyanakkor nem érdekli a nemzetközi szövetség fenyegetése.

Az új sorozat életre hívása azért nem tetszik a FINA-nak, mert zavarja a szervezetet, hogy más is pénzes versenyt indít, másrészt a december 20. és 21. között rendezendő viadal majdnem egybeesik a rövid pályás vb-vel, amelyet december 11. és 16. között Kínában rendeznek meg.

– mondta Csurka Gergő, a Magyar Úszószövetség sajtófőnöke.

Hosszú Katinka egyáltalán nem tart attól, hogy a FINA eltiltaná őt Forrás: Imaginechina/Cai fuliang - Imaginechina/Cai Fuliang

Hozzátette: nem tudja elképzelni, hogy valóban eltiltja a legjobbjait a nemzetközi szervezet.

„Katinka mind a rövid pályás vb-n, mind az ISL versenyén részt vesz” – mondta Kiss Kinga, Hosszú sajtófőnöke, aki arra a kérdésre nem akart válaszolni, tart-e az eltiltástól Hosszú. Bár az indulásából könnyen kitalálhatjuk: nem.

(Forrás: BORS)