Késely Ajna Európa második legjobb sportolónője lett

Késely Ajna
Késely Ajna az egyik legtehetségesebb magyar úszó
Vágólapra másolva!
Az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazata alapján egy osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Eb- és vb-győztes Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője, mögötte – egy szlovén szlalomkajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második-harmadik helyet.

A rangsor magyar szempontból mindenképpen megtisztelő, ugyanakkor enyhén szólva furcsának is tekinthető, hiszen a Kőbánya SC válogatott úszója idén minden nagy nemzetközi versenyén káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő. Helsinkiben, az ifjúsági Európa-bajnokságon hét érmével, köztük az öt arannyal valósággal tarolt, nem sokkal később Glasgow-ban a felnőtt sportolók mezőnyében két ezüst- és egy bronzérem volt tudásának jutalma, legutóbb Buenos Airesben, az ifjúsági olimpián pedig aranyérmes mesterhármassal koronázta meg az idei bravúros esztendejét.

Késely Ajna büszke a második helyezésére Forrás: https://www.facebook.com/MagyarOlimpiaiBizottsag

„Egyenesen a százhalombattai rövidpályás bajnokságról érkeztem Marbellára, az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlésének otthont adó tengerparti városba, és az igazat megvallva csak itt értesültem arról, hogy milyen nagy eseménynek a résztvevője lehetek.

– mondta Késely Ajna az SzPress hírszolgálat kérdésére.