Társoldalunk:

Szerződést hosszabbított az olimpiai bajnok gyorskorisok kínai edzője

2018.11.11. 13:59

Új szerződést írt alá a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai keretének vezetőedzője, Zhang Lina, aki további négy évig felel majd Liu Shaolin Sándorék szakmai munkájáért.

A szakember ráadásul illusztris vendég előtt írta alá új megállapodását, hazánkba látogatott ugyanis az utánpótláskorú kínai rövidpályás gyorskorcsolyázók egy csapata mellett dr. Liu Ajcsie, a kínai olimpiai bizottság téli sportokért felelős igazgatója - számolt be róla az moksz.hu. A vezetőt Zhang Lina mellett a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója, Schulek Csaba fogadta.

Schulek Csaba örömét fejezte ki dr. Liu Ajcsiének a kínai korcsolyázók érkezése miatt, hiszen, mint mondta, ez motivációt jelent a magyarok számára, és szakmailag is fontos, hogy a világ két legjobb csapata együtt készüljön.

„Kína és Magyarország között kezd kialakulni egy gyümölcsöző sportszakmai kapcsolat, ami annak fényében, hogy Pekingben rendezik meg a következő téli olimpiát, különösen fontos számunkra. Lina személyében kiváló kínai szakember dolgozik nálunk, ő garanciát jelent a minőségi munkára. Továbbá a két országot az is összeköti, hogy a két legeredményesebb korcsolyázónk, Liu Shaolin és Liu Shaoang félig kínai származású" – emelte ki a szövetség ügyvezető igazgatója.

Dr. Liu Ajcsie megköszönte a szíves fogadtatást, majd hangsúlyozta: a kínai olimpiai bizottság is mindenben támogatja a magyar szövetséget és a magyar korcsolyázókat.

Zhang Lina újabb négy évre szóló szerződést kötött a Magyar Országos Korcsolyázó SzövetséggelForrás: moksz.hu

Schulek Csaba egy magyar olimpiai melegítőfelsőt adott át a kínai sportvezetőnek, de egy másik meglepetéssel is készült neki: Lina az ő jelenlétében írta alá újabb négy évre szóló szerződését a MOKSZ-szal. „Nagy örömmel tölt el, hogy szemtanúja lehettem ennek a pillanatnak, hiszen Lina a kínai–magyar barátság kulcsszereplője" – mondta meghatottan dr. Liu Ajcsie, aki a mielőbbi viszontlátás reményében búcsúzott.

Schulek Csaba a nagy jelentőségű megállapodást követően így nyilatkozott az Origónak: "Büszkék vagyunk, mert elképesztően erős szakmai stábban dolgozhatunk a következő négy évben. Az új olimpiai ciklus megkezdésekor az olimpiai aranyérem megszerzésével meggyőződve a szakmai irány helyességéről, nem változtattunk csak erősítettünk a szakmai stábon.

Liu Shaolin Sándor, Csang Csing (Zhang Jing) vezetőedző (k) és Bánhidi Ákos sportágvezető (j) a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 1000 méteres táv döntője után a phjongcshangi téli olimpiánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bánhidi Ákos mesteredző és Lina mellett 4 évre aláírtunk a korábbi időszakban kizárólag a csapat korcsolya/penge felszerelésének karbantartásával foglalkozó Jae Su Chung koreai edző-technikussal, aki a felnőtt válogatott mellett az utánpótlás-válogatott szakmai vezetője is lett. Az utánpótlás-válogatottnál megerősítettük Szabó Krisztiánt, aki eddig a heti rendszerességű, budapesti összetartásokat szegedi életvitele mellett valósította meg. A folyamatos személyes jelenlét biztosítása érdekében Szabó Krisztián Budapestre költözik, pozíciója, feladatai bővülnek. A pihenőjét töltő olimpiai bajnok Knoch Viktor is az utánpótlás-válogatott csapatmenedzsereként dolgozik.

Ami a műkorcsolyát illeti, a pontozásos ágazat három szakágának eredményessége az elmúlt években komoly kívánnivalót hagyott maga után. Március óta azonban a Moszkvában végzett Vardanjan Gurgen irányítása mellett már látszik a fejlődés (Tóth Ivett Volvo Kupát nyert a hétvégén és a junior versenyzők is szép eredményeket értek el), azonban a sportszakmai munka mennyisége - társulva az adminisztratív terhekkel – sok egy embernek.

Tóth Ivett a hét végén megnyerte a Volvo KupátForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ágazat munkáját segítendő 2019. január 1-től bevezetésre kerül a szövetségi kapitányi pozíció, melyre a napokban aláírtunk az orosz Jeranjak Ipakjannal, aki nagyon komoly – nemzetközi szinten is elismert tudást és következetességet hoz a sportágba.