Társoldalunk:

Mossa kezeit a csődben lévő bokszszövetség 74 milliót számlázó sajtósa

2018.11.15. 10:24

Miközben az Indiában zajló női ökölvívó-világbajnokságra csak saját pénzen tudott kimenni két magyar versenyző, miközben a Magyar Ökölvívó Szövetség a csőd szélén áll, és az ügyészség is vizsgálódik, aközben a kommunikációs feladatokkal megbízott Kendi Hana magát és a szövetséget mosdatja. Kendi a Pesti Srácoknak adott terjedelmes interjút, szerinte semmi tragédia nem történt, a sajtó kavarja csak az egész ügyet, az AIBA pedig boldog. 

Kendi Hana szerint az egész ügy semmi másról nem szól, mint hogy „valaki” szeretne bele- vagy visszaülni abba a székbe, amelyet Erdei Zsolt birtokol, azaz vannak olyan emberek, akik szívesen betöltenék a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki tisztét.

Több csoport érdeke, hogy Erdei Zsolt elnököt és a szövetséget rossz színben tüntessék fel. 

A terjedelmes interjú minden részletétől megkímélnénk az olvasókat, aki akarja, olvassa el itt. Néhány érdekességre azért felhívnánk a figyelmet.

  • A MÖSZ a budapesti vb miatt 348 milliós hiányt hozott össze. A testület elnöke, Erdei Zsolt már korábban jelezte, hogy gazdasági kérdésekhez nem ért, ezért segítséget kért. Hogy milyet kapott, azt nem tisztünk eldönteni.
  • A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elnöke (aki amúgy a következő két nyári olimpia rendező országából, Franciaországból és az Egyesült Államokból is ki van tiltva) módfelett elégedett volt . Az AIBA köszönőlevelet is küldött Erdeinek. (Ez amúgy minden egyes világesemény után szinte kötelező udvariassági formula.)
  • „Talán ki lehet mondani, hogy az apparátusban nem volt mindenki teljesen felkészült” – így Kendi. Még egyszer: a budapesti ifjúsági vb után keletkezett hiány 348 millió forint. Kendi szerint a szövetséget piaci alapon kellene vezetni, mint egy vállalatot.
  • Az AIBA egy zseniális szervezet, ahol hat profi irányít mindent. (A Nemzetközi Olimpiai Bizottság december elején Tokióban tárgyalja a sportág helyzetét. Korábban többször megfenyegették az AIBA-t, hogy az amatőr ökölvívást leveszik az olimpia műsoráról.)
  • Erdei Zsoltot nagyon bántják a támadások, de nem fog lemondani, mert ő nem olyan ember.
  • Kendi Hana cége a budapesti ifi-vb után 74 millió forintot számlázott a MÖSZ-nek, „ebbe az online és a tévés közvetítést, a fénytechnikát és a kisfilmeket is belevettük, és amúgy ez a mai napig nincs kifizetve”.

A 74 millió forintot kiszámlázó cég, illetve Kendi Hana látja el a szövetség kommunikációs feladatait. Igaz, Kendi – állítása szerint – nem alkalmazottja a MÖSZ-nek.

Tiszta szerencse.