Kilenc millió dollár a tét egyetlen golfmeccsen

Horizontal SPORT GOLF
(FILES) In this file photo (L-R) Phil Mickelson and Tiger Woods face-off during a press conference before The Match at Shadow Creek Golf Course on November 20, 2018 in Las Vegas, Nevada. - Tiger Woods and Phil Mickelson will go head-to-head in Las Vegas on Friday November 22, 2018 with opinion divided over the merits of a contest that will see the winner pocket $9 million. (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A két legendás golfozó, Tiger Woods és Phil Mickelson már így is a két leggazdagabb sportoló a világon, pénteken pedig újabb kilenc millió dollárért (több mint két és fél milliárd forint) csapnak össze.

A páros pénteken, Las Vegasban csap majd össze, ahol egy 18 szakaszos pályán mennek majd végig.

Woods egyébként a sporotlók örökös kereseti listáján a Forbesnál Michael Jordan mögött a második helyen áll. Woods csak a pénzdíjakból eddig 115 milliót, Mickelson 88-at ütögetett össze.

Amerikában a mérkőzést csak "A Meccsként" emlegetík, a szervezők és a résztvevők sem fogják vissza magukat, utóbbiak boldogan pózoltak a pénzdíjjal, ami földi halandó számára felfoghatatlan összeg.

Amerikában a hálaadás hétvégéjén pénzért lehet majd nézni a közvetítést és a sportfogadások is dübörögnek majd, a szervezőknek minden bizonnyal hamar visszajön majd a befektetés.

Woddsék egyébként még egy fogadást is kötöttek, Mickelson vedobott 100 ezer dollárt arra, hogy az első szakaszt birdie-vel hozza majd, Woods ezt duplázta meg. Abban már előre megállapodtak, hogy ezt a 200 ezer dollárt jótékony célokra fordítják majd.

A 42 éves Woods és 48 éves ellenfele között a 2000-es években ádáz rivalizálás folyt, ám mostanra jó barátok lettek, és szívesen ugratják egymást a nyilvánosság előtt is.