Egymásnak esett a bokszmeccs előtti sajtótájékoztatón Wilder és Fury

wilder fury
Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a szombati nehézsúlyú bokszvilágbajnoki csata két résztvevője, a címvédő Deontay Wilder és Tyson Fury szerdai sajtótájékoztatója Los Angelesben. Előbb szóban, majd fizikailag is összecsaptak az ellenfelek.

A Boksz Világtanács (WBC) övéért kiírt csatát felvezető utolsó sajtótájékoztatón a feszültség fokozatosan lett egyre nagyobb, majd az indulatok a brit Fury szavai után szabadultak el.

- mondta felállva a kihívó, amivel Wildert kihozta a sodrából.

A 33 éves amerikai először még ülve, ám kiabálva vágott vissza riválisának, majd Furyhoz lépett és az arcától néhány centire, üvöltve ígért neki kiütést. Az ordítozás közben aztán

Fury megfogta Wilder vállát, lökdösni kezdték egymást, úgy kellett szétválasztani őket egymástól.

A két öklöző a szombat éjszakai meccs előtt a pénteki nyilvános mérlegelésnél is találkozik majd.
A szakértők kiélezett csatára számítanak. A 30 éves Furyt technikásabb bokszolónak tartják, ugyanakkor Wildert erősebbnek, így a többség szerint vagy az amerikai kiütéssel védi meg címét, vagy a kihívó pontozással nyer.

Deontay Wilder nem fogja könnyen adni a győzelmet Forrás: AFP/2018 Getty Images/Jayne Kamin-Oncea

A 33 éves Wilder eddigi mind a 40 mérkőzését megnyerte, 39-et kiütéssel. A WBC-nél 2015 óta világbajnok, és eddig hétszer védte meg címét.

Tyson Fury mentális problémák miatt sokáig nem bokszolt Forrás: AFP/2018 Getty Images/John Mccoy

A 30 éves Fury szintén veretlen még, mind a 27 meccsét megnyerte a profik között, 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett.

Utána viszont

idén júniusig nem bokszolt, mert mentális problémákkal küzdött.

Saját bevallása szerint mániás depresszióban szenvedett, ezért alkoholt és kábítószert használt, de hangsúlyozta, hogy teljesítményfokozót sosem szedett, bár 2015 februári mintájában nandrolon nyomaira bukkantak.

Fury a visszatérése óta júniusban és augusztusban is ringbe lépett és mindkétszer győzött.