Szövetségi kapitányát sem tudja fizetni a csődbe ment bokszszövetség

ifj. Balzsay Károly, a magyar ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya
Debrecen, 2017. február 8. Ifj. Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a 61. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2017. február 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport keddi, nyomtatott kiadásában Balzsay Károly, a férfi ökölvívók szövetségi kapitánya azt mondta, hogy nem kapott fizetést a csődben lévő Magyar Ökölvívó Szövetségtől.

– ezt mondta Balzsay Károly annak kapcsán, hogy keddtől péntekig rendezik meg a sportág országos bajnokságát Budapesten.

Ifj. Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Balzsay szerint a csőd a szakmai munkára is kihatott.

– fejtegette a szakember. Kiderült az is, hogy az U22-es ösztöndíjakat sem kapták meg azok, akiket ez megillet. Ugyanakkor a szakember bírja Erdei Zsolt elnök ígéretét arra vonatkozóan, hogy jövőre minden rendben lesz.

Balzsay a továbbiakban nagyon szeretne a szakmára koncentrálni.

Azt mondta, hogy azok, akik a sikeres, de csődöt okozó ifi-vb után a mellüket verték, most lapítanak.

A magyar szövetségi kapitány szerint a 2020-as tokiói olimpián biztosan ott lesz az ökölvívás (hogy mitől ennyire magabiztos Balzsay, azt nem tudjuk, de például a kvalifikációs szisztémáról, versenyekről senki nem tud semmit – ő sem).

– így a szövetségi kapitány. A kijutásról és annak feltételeiről Balzsaynak semmilyen információja nincs, csak olyan közhelyeket puffogtat, hogy

Utóbbi mondatával mélységesen egyetértünk.