Társoldalunk:

Szövetségi kapitányát sem tudja fizetni a csődbe ment bokszszövetség

2018.12.04. 10:35

A Nemzeti Sport keddi, nyomtatott kiadásában Balzsay Károly, a férfi ökölvívók szövetségi kapitánya azt mondta, hogy nem kapott fizetést a csődben lévő Magyar Ökölvívó Szövetségtől.

Azt tudom, hogy én nem kaptam (fizetést). A szövetség dolgozóiról nincs infóm, de mindenki tette a dolgát – ezt mondta Balzsay Károly annak kapcsán, hogy keddtől péntekig rendezik meg a sportág országos bajnokságát Budapesten.

Ifj. Balzsay Károly, a magyar válogatott szövetségi kapitányaForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Balzsay szerint a csőd a szakmai munkára is kihatott.

Három nemzetközi tornáról és az EU-bajnokságról lemaradtunk, továbbá edzőtáborok maradtak el – fejtegette a szakember. Kiderült az is, hogy az U22-es ösztöndíjakat sem kapták meg azok, akiket ez megillet. Ugyanakkor a szakember bírja Erdei Zsolt elnök ígéretét arra vonatkozóan, hogy jövőre minden rendben lesz.

Balzsay a továbbiakban nagyon szeretne a szakmára koncentrálni. Azt mondta, hogy azok, akik a sikeres, de csődöt okozó ifi-vb után a mellüket verték, most lapítanak. 

A magyar szövetségi kapitány szerint a 2020-as tokiói olimpián biztosan ott lesz az ökölvívás (hogy mitől ennyire magabiztos Balzsay, azt nem tudjuk, de például a kvalifikációs szisztémáról, versenyekről senki nem tud semmit – ő sem).

A média nem lehet büszke arra a pánikkeltésre, amit ezzel kapcsolatban művelt – így a szövetségi kapitány. A kijutásról és annak feltételeiről Balzsaynak semmilyen információja nincs, csak olyan közhelyeket puffogtat, hogy

a világbajnokság gondolom, ad kvótákat, és 2020 elején megrendezik majd a kontinentális selejtezőket. De az még messze van...

Utóbbi mondatával mélységesen egyetértünk.