Társoldalunk:

A top50 a célja a fiatal magyar teniszcsillagnak

2018.12.14. 10:39

Jövőre a tenisz-világranglista legjobb 50 helyezettje közé szeretne bekerülni Stollár Fanny, aki jelenleg 116. a WTA-rangsorban.

"Jelenleg Adelaide-ben készülök a következő szezonra, két hete tart már az alapozás, és december 26-án utazom tovább Brisbane-be" - mondta az MTI-nek a 20 éves játékos.
Hozzátette: a többi sportolóhoz hasonlóan neki sem ez a kedvenc időszaka, gyakorlatilag egész nap edzenek az ausztrál trénerével, "sokkal keményebb ez, mint a versenyzés".

Stollár Fanny megcélozza a top50-etForrás: DPPI/Rob Prange

A Fed Kupa-válogatott teniszező kifejtette, hogy a brisbane-i torna után az Australian Openen vesz részt, és ha megszilárdítja helyét a top 100-ban, akkor a második Grand Slam-versenyen, a májusi Roland Garroson már remélhetőleg alanyi jogon főtáblásként indulhat majd.
Amikor tavaly még 250 körül volt a ranglistám, még csak a 200-ba kerülés volt a célom idénre, de most már stabil top 100-as szeretnék lenni, és 2019 végére már talán a top 50 is elérhető- árulta el terveiről a 2015-ös wimbledoni bajnokság junior páros bajnoka.

Stollár Fanny szerint rendben halad az "átállása" a korosztályos szintről a felnőtt élteniszbe, és úgy érzi, fizikailag, illetve mentálisan is sokat képes még fejlődni.
"A jövő évből talán a márciusi amerikai tornákat várom a leginkább, kedvenc borításom pedig nincs, mindegyik felületen jól érzem magam" - tette hozzá.