Társoldalunk:

Magyar bokszoló ellen térhet vissza a korábbi profi világbajnok

2018.12.14. 09:54

A magyar Séra Zoltán ellen térhet vissza a ringbe hosszú kihagyás után a WBO korábbi középsúlyú világbajnok profi ökölvívója, Billy Joe Saunders.

December 22-én Manchesterben lép szorítóba a korábbi WBO középsúlyú világelső, Billy Joe Saunders, ellenfele pedig a magyar Séra Zoltán lehet, számol be a Profiboksz.hu.

A brit ökölvívó utoljára egy évvel ezelőtt, 2017 decemberében húzott kesztyűt, akkor David Lemieux-t verte meg egyhangú pontozással és védte meg ellene az említett övet. Saunders 2018-ban egyszer sem bokszolt, lekötött mérkőzéseit lemondogatta, majd mikor a WBO kötelezte őt a Demetrius Andrade elleni összecsapásra, akkor megbukott a doppingteszteken.

Billy Joe Saunders (jobbra) ha szorítóba lép, akkor félelmetes ellenfélForrás: AFP/Ian Kington

A világszervezet ekkor ráunt Saunders viselkedésére és megfosztotta a címétől, amelyet Andrade zsebelt be, Walter Kautondokwa legyőzésével.

Az immár ex-világelső - jelen állás szerint - az ünnepek előtt még vív egy formába hozó ütközetet, mégpedig a magyar Séra Zoltán ellenében, aki egyelőre bízik benne, hogy valóban megkapja a lehetőséget, és Saunders nem fog az utolsó napokban mégis kisasszézni a küzdelem elől.

A 33 éves budapesti ökölvívó nem ma kezdte a szakmát: a Saunders elleni az 51. meccse lehet, és egyáltalán nincs rossz mérlege, miután 32 győzelem (22 K.O, T.K.O.) mellett 17 vereséget és egy döntetlent számlál.