Társoldalunk:

Visszavonul az oroszok olimpiai bajnok sílövője

2018.12.25. 15:04

Bejelentette visszavonulását Anton Sipulin olimpiai bajnok sílövő, aki Oroszország kizárása miatt nem vehetett részt februárban a phjongcshangi téli olimpián.

A 31 éves sportoló kedden közölte döntését, hozzátéve, hogy több oka is van elhatározásának, de elsősorban az, hogy nem engedték rajthoz állni az orosz versenyzőket a játékokon.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az oroszok 2014-es, szocsi téli olimpián folytatott rendszerszíntű doppinggolása miatt tiltotta el az ország kéviselőit a phjongcshangi szerepléstől. Ugyanakkor néhányan külön engedéllyel részt vehettek a versenyeken. Sílövészetben négyen kaptak szabadkártyát, ám Sipulin nem volt köztük.

Anton Sipulin nem versenyez többetForrás: Sputnik/Alexey Filippov

A szocsi játékokon, majd a tavalyi hochfilzeni világbajnokságon az orosz férfi váltó tagjaként aranyérmes Sipulin döntését két héttel azután jelentette be, hogy az osztrák rendőrök kihallgatták az orosz válogatott tagjait és edzőit a hochfilzeni világkupa-verseny előtt. A helyi hatóságok a 2017-es vb-n történt doppingétségek gyanúja miatt vizsgálódtak. A Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) pedig később azt közölte, hogy öt-öt orosz versenyző és hivatalos személy ellen folyik nyomozás.