Társoldalunk:

Mayweather edzés nélkül készült a szilveszteri meccsre

2019.01.02. 12:14

Elmondása szerint nem igazán tréningezett szilveszteri meccsére Floyd Mayweather. A korábban öt súlycsoportban is világelső ökölvívó legenda így is kb. két és fél perc alatt kiütötte ellenfelét, habár az egész találkozó inkább csak bemutató volt, mintsem igazi mérkőzés - írja a profiboksz.hu.

A 41 éves korábbi bokszoló a nála jóval kisebb és feleannyi idős Tenshin Nasukawát ütötte ki egy, az ökölvívás szabályai között megrendezett találkozón, amelyre Mayweather Axl Rose-t játszva, másfél órás késéssel libbent be.

Már a meccs előtt is óriási volt a cirkuszForrás: AFP/Handout

Az amerikai sportoló ezért – bár nem árult zsákbamacskát és a mérkőzés előtt is elmondta, hogy csak egy bemutatóról van szó, amit pénzkereseti céllal csinál – a rövid színjátékért egy csomó kritikát kapott, de valószínűleg az a 9 millió dollárt, amit néhány ütéssel megkeresett, bőven vigaszt nyújtott mindezért.

...és aztán a ringben isForrás: AFP/Handout

A néhány ütés tényleg igaz, hiszen edzésekkel sem sokat foglalkozott az amerikai ikon: „Hogy volt-e felkészülésem, edzőtábor ilyesmi? Dehogyis. Lementem a terembe néhányszor, hogy kicsit ütögessek Daquan Mays-szel, aki egy feltörekvő bajnok aspiráns. Király volt, hogy le tudott jönni velem, mozogtunk kicsit, leráztam a rozsdát, így produkálhattam magam a japán közönségnek."