Tenisz: megismétlődik a tavalyi Hopman-kupa fináléja

fbl Horizontal
Angelique Kerber of Germany hits a return against Ashleigh Barty of Australia during their women's singles match on day seven of the Hopman Cup tennis tournament in Perth January 4, 2019. (Photo by TONY ASHBY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A német csapat lesz a címvédő svájciak ellenfele - azaz megismétlődik a tavalyi döntő - a Hopman Kupán, a teniszezők Perth-ben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.

Az A csoport pénteki záró összecsapásán az első hely, azaz a finálés szereplés volt a tét, s mivel Angelique Kerber és Alexander Zverev is megnyerte egyesét Ashley Bartyval illetve Matthew Ebdennel szemben, el is dőlt az ütközet.

Korábban a spanyolok legyőzték a franciákat, ezzel a harmadik helyen végeztek. A két nyeretlen együttes összecsapásán a férfi és a női egyes is spanyol sikert hozott, vegyes párosban pedig a franciák bizonyultak jobbnak. Utóbbi mérkőzésen Garbine Muguruza combsérülés miatt nem játszott a spanyoloknál, helyére a 16 éves amerikai Whitney Osuigwe ugrott be.

A B csoportból a címvédő svájciak jutottak csütörtökön a szombati fináléba, megelőzve a görögöket, a briteket és az amerikaiakat.

A tavalyi döntőben a svájciak 2-1-re diadalmaskodtak.

Eredmény, A csoport:
Németország-Ausztrália 2-0 - a két egyes után
Angelique Kerber-Ashley Barty 6:4, 6:4
Alexander Zverev-Matthew Ebden 6:4, 6:3
Spanyolország-Franciaország 2-1
Garbine Muguruza-Alizé Cornet 6:1, 6:3
David Ferrer-Lucas Pouille 6:4, 6:7 (7-5), 7:6 (7-2)
Whitney Osuigwe, Ferrer-Cornet, Pouille 2:4, 2:4