Nemi erőszakkal vádolja edzőjét az olimpiai bajnok sportoló

Sskate Horizontal
South Korea's Shim Suk-hee takes part in the women's 3,000m relay short track speed skating heat event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 10, 2018. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Többször megerőszakolta és rendszeresen molesztálta edzője Sim Szuk Hit, állítja a dél-koreaiak 22 éves olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója.

A hazája váltójával Szocsiban, majd hazai jégen Phjongcshangban is olimpiai bajnoki címet szerző, tízszeres világbajnok sportoló a napokban fordult a rendőrséghez, írja a dél-koreai Yonhap hírügynökségre hivatkozva az Insidethegames.org oldal. A feljelentés szövege szerint Cso Dzse Bom edző 2014 óta rendszeresen molesztálta és több alkalommal meg is erőszakolta a sportolót.

„Tinédzser kora óta számos alkalommal elszenvedte ezeket a sérelmeket, melyek leírhatatlanul mély sebeket ejtettek rajta” – fogalmazott a sportoló ügyvédje az SBS hírcsatornának.

Sim Szuk Hi ilyen körülmények között is a világ egyik legjobbja tudott lenni Forrás: AFP/Aris Messinis

Az edző erőszakoskodásai a tavaly februárban rendezett téli olimpia előtt két hónappal értek véget, a sportoló azonban ezután sem mert a rendőrséghez fordulni, mert Cso megfenyegette, hogy tönkreteszi a karrierjét, ha bárkinek is szólni mer. A sportoló decemberben döntött úgy, hogy az edző minden bűnét a nyilvánosság elé tárja.

A tárgyaláson Sim elmondta, hogy az edző már általános iskolás korában is bántalmazta őt, ami miatt több csontja is eltört, és ugyancsak többször volt agyrázkódása.

Az edző ügyvédje jelezte, védence minden vádat visszautasít. A helyzet érdekessége, hogy

Csót szeptemberben ítélték tíz hónap börtönbüntetésre,

miután bizonyítottnak találták, hogy 2011 és 2018 között négy sportolót is rendszeresen bántalmazott, köztük Sim Szuk hit is. A téli olimpia rajtja előtt néhány héttel kirobbant ügy komoly felháborodást váltott ki Dél-Koreában, Csót eltávolították a posztjáról, és örökre eltiltották a sportágtól.