Társoldalunk:

Lance Armstrong korábbi csapata is indul a Tour de Hongrie-n

2019.01.15. 15:38

A Cofidis csapata is indul a júniusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A szervezők keddi közleménye kiemeli: a francia prokontinentális egyesület, amely tavaly huszonegy profi győzelmet ért el, rendszeres szereplője a nagy körversenyeknek, s Nacer Bouhanni révén augusztusban szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Vuelta a Espanán.
A Cofidis idén is indulni fog a Tour de France-on és a spanyol körversenyen, így a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb résztvevő csapata lesz.

Két esztendőt töltött a Cofidis együttesénél a később összetett Tour de France-győzelemig, olimpiai és világbajnoki címekig jutó brit Bradley Wiggins, és az első Cofidis tagja volt az akkor már világbajnok, de a Tour de France-on csak két szakaszgyőzelemig jutó Lance Armstrong is - derül ki a szervezők közleményéből.

Korábban a címvédő Manuel Bellettit foglalkoztató, szintén prokontinentális olasz Androni-Giocattoli Sidermec adta le nevezését a viadalra. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő, 2.1-es kategóriájú Tour de Hongrie-t idén június 11. és 16. között rendezik meg.