Vágólapra másolva!
A világon egyedülálló létesítmény lesz a Népligetbe tervezett Fradiváros, amelyben a kajak-kenun kívül minden más szakosztály új otthont kap – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Hozzátette, a klub tárgyalt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával arról, hogy a világklasszis esetleg a Fradiba igazol, de az FTC klubképébe nem fért bele az úszónő. 

Izgalmas, nagy energiákat mozgósító lehetőségnek nevezte az InfoRádióban a Fradiváros felépítését a klub elnöke. Kubatov Gábor a beruházásról elmondta, az új sporttelep a Népligetben, az Építők pályájának a helyén áll majd. Ezen a sporttelepen,

a világon egyedülálló módon lesz uszoda, jégpálya és kézilabdacsarnok is, a Fradi valamennyi, összesen 17 szakosztálya új otthont kap benne.

„Az FTC régi sporttelepén kizárólag a labdarúgás marad. Zajlik az új beruházás előkészítése, a Fradivárost három,

– tette hozzá Kubatov Gábor. Arra a kérdésre, hogy miből finanszírozzák a beruházást, a klubelnök azt mondta, állami beruházásról van szó, a pénz már a klub rendelkezésére áll, eddig az engedélyek beszerzése zajlott. Decemberben minden akadály elhárult, márciusban a klubelnök reményei szerint kiírják a közbeszerzést, és a nyár végén talán elindulhat a beruházás.

Kubatov Gábor: Három és fél éven belül megépül a Fradiváros Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az elnök azt még nem tudta megmondani, hogy melyik lesz az első létesítmény, amit használatba lehet majd venni. Mint mondta, a területen van egy csarnok, amit az építkezés befejezéséig használhatnak, ebben a kézilabda, az ökölvívás, a birkózás és a vívás kap ideiglenes otthont, később pedig ezt az épületet elbontják.

Kubatov Gábor arról is beszélt, hogy érdemes lenne az egész Népligetet rendbe tenni, mert most szinte vállalhatatlan a környék, „Budapest legnagyobb erdeje”. Mint mondta, arról is vannak tervek, hogy ne csak a sportnak, de a kultúrának és a gasztronómiának is otthont adjon a terület. Hozzátette, a Fradiváros beruházása a környéken már most hatalmas ingatlanfejlesztéseket indított el,

ráadásul valószínűleg épül majd ott még egy sportcsarnok a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra.

Hosszú Katinka nem lesz a Ferencváros úszója Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A Ferencvárosi Torna Club elnöke az Arénában

megerősítette, a klub tárgyalt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával

arról, hogy a világklasszis esetleg a Ferencvároshoz igazol, de mint mondta, az FTC klubképébe nem fért bele az úszónő.

– mondta Kubatov Gábor, aki ugyanakkor hangsúlyozta, a már lezárult tárgyalások jó hangulatúak voltak, és a végén békében váltak el.