Phjongcshang sztárjának döntenie kellett a sí és a hódeszka között

TOPSHOTS Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING SKIING
Winner Czech Republic's Ester Ledecka celebrates during the victory ceremony of the Women's Super-G at the Jeongseon Alpine Center during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games in Pyeongchang on February 17, 2018. Czech snowboarder Ester Ledecka sprang one of the biggest shocks in Winter Games history when she won the super-G with US star Lindsey Vonn finishing sixth. / AFP PHOTO / Martin BERNETTI
Vágólapra másolva!
A phjongcshangi téli olimpián az alpesi síelők között szuperóriás-műlesiklásban, a hódeszkásoknál pedig a párhuzamos óriás-műlesiklásban aranyérmes Ester Ledecka az alpesisí-világbajnokságon indul februárban.

A cseh sportoló a Cortina d'Ampezzó-i alpesi világkupa helyszínén jelentette be, hogy marad Európában a síelők vb-je miatt, és nem utazik át az egyesült államokbeli Utah-ban sorra kerülő hódeszka-világbajnokságra. "Szívem szerint mindkét viadalon elindulnék, de döntenem kellett. A versenynaptárat megnézve ez a logikus választás, a világbajnokság után azonban ismét a hódeszkáé lesz a főszerep" - nyilatkozta Ledecka.

Hozzátette, a világbajnokságon tervei szerint három számban, a szuper-G mellett lesiklásban és kombinációban is rajthoz áll. A hódeszkások párhuzamos óriás-műlesikló versenyét február 4-én tartják az amerikai vb-n, míg Aréban egy nappal később rendezik a síelők szuperóriás-műlesiklását. A tavaly téli ötkarikás játékokon Ledecka történelmet írt azzal, hogy elsőként nyert egyazon olimpián két különböző sporteszközzel aranyérmet.