Újra versenyezhet Berki Krisztián

Kolozsvár, 2017. április 19.
Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Kolozsvár, 2017. április 19. Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász kétéves kihagyás után tavasszal ismét versenyezhet.

Az UTE 33 éves sportolója 2017 áprilisában a kolozsvári Európa-bajnokságon indult legutóbb, azóta makacs vállsérüléssel küszködött. A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a Manchesterben elvégzett októberi műtétje után Berki ismét a tornateremben készül, és hamarosan abbahagyhatja a gyógytornát.

- nyilatkozta a lólengés-specialista.

Hozzátette, elképzelhető, hogy már az áprilisi, lengyelországi kontinensviadalon versenyezni fog, az októberi, stuttgarti világbajnokságon pedig biztosan indul, mert kvótát akar szerezni a jövő évi, tokiói olimpiára. Amennyiben Németországban nem jár sikerrel, ősztől a világkupaversenyekre összpontosít, ahol lesz még esélye a kvalifikációra.