Vágólapra másolva!
Már negyeddöntős Babos Tímea és Kristina Mladenovic a női párosban az Australian Openen. A címvédő magyar és francia a 8 közé kerülésért 1 óra 8 perc alatt 6:1, 6:4-re nyert Kirsten Flipkens és Johanna Larsson ellen a Melbourne arénában. Az elődöntőbe jutásért a 9. kiemelt Raquel Atawo és Katarina Srebotnik jön kedden. 

Tapasztalt páros várt Babos Tímeára és Kristina Mladenovicra hétfő délután a Melbourne arénában. Kirsten Flipkens 33 éves, és egyéniben a 13. helyen is állt a világranglistán. Johanna Larsson is elmúlt már 30, és eddig 13 serleget nyert párosban a WTA Touron. Más felállásban már többször találkoztak párosban, de

így négyen még nem játszottak korábban együtt.

Babos Tímeának jó emlékei kötődnek a Melbourne arénához, tavaly az egyéniben itt verte Coco Vandeweghe-et.

Babos Tímea nem először játszott a Melbourne arénában Forrás: AFP/Saeed Khan

Rosszul indult a mérkőzés, mert az első négy labdamenetet az ellenfél nyerte, ráadásul fogadóként, ami azt jelentette, hogy Babos Tímea semmire vesztette el az adogatójátékát. Az előző fordulóban már megtanultuk, hogy

a gyengébb rajt miatt nem kell aggódni,

a címvédők akár egy játszma előnyt is adnak a másik párnak, mire felpörögnek. A kérdés úgy szólt, hogy ezúttal mikor kezdenek el teniszezni.

Szerencsére nem engedték el a belgát és a svédet, egyből javítottak, és amikor először ültek le pihenni, már 2:1-re vezettek. Fontosnak bizonyult, hogy Johanna Larsson adogatását is sikerült elvenni 6 egyenlő állás után. Folyamatosan javult a játék, Mladenovic nem csak az alapvonalon volt stabil, de a hálónál is eredményesen teniszezett.

Sikerült megnyugodni,

és 3:1-nél már Babos Tímea is magabiztosan hozta a szervagémjét. A játszmáért Mladenovic adogatott, és három nyerőt ütve esélyt sem kapott az ellenfél a felzárkózásra.

A 2. szett színvonalasabb teniszt hozott és 4:4-ig egyetlen fogadóelőny volt: 2:2-nél, amikor Larsson adogatott. Kimaradt a lehetőség, de 3:4, 40:30 után

már csak a címvédők nyertek pontot, sorozatban kilencet,

és senki nem emlékezett arra, hogyan indult a meccs 68 perccel korábban.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic az Australian Openen 2018-ban Forrás: AFP/Greg Wood

Babos Tímea, ha eljutott a negyeddöntőig a női párosban az Australian Openen, akkor meg is nyerte a szezon első Grand Slam-bajnokságát, de messze még a vége. Kedden az elődöntőbe jutásért a 9. kiemelt Raquel Atawo és Katarina Srebotnik jön, majd rövid pihenő után, szintén a 2-es pályán a vegyes párosban lesz a következő feladat.

Érdekesség, hogy a tavalyi győztesek közül Roger Federer, Caroline Wozniacki, valamint a férfi párosban Oliver Marah és Mate Pavic az idén még a negyeddöntőig sem jutott el.

Babos Tímea eddig, ha eljutott a negyeddöntőig a női párosban az Australian Openen, akkor meg is nyerte a szezon első Grand Slam-bajnokságát. A hétfői győzelme után először erre emlékeztettem.

egészen tavalyig – emlékezett mosolyogva Babos Tímea, majd értékelte a hétfői produkciót. – Nagyon örülök neki, hogy ilyen jól tudtunk most játszani. Nem volt könnyű ellenfél, két nagyon jó játékossal álltunk szemben. Nehezen is indult a meccs, mert rögtön elbuktam a szervám, ami tőlem nagyon ritka. Mentségemre legyen mondva, hogy semmit nem láttam, annyira erősen sütött a szemembe a nap. Attól kezdve viszont

nagyon jó teniszt játszottunk Kikivel.

Az előző meccs is hasonlóan indult, de jobban örülnék neki, ha nem ez lenne a jellemző. Nagyon jól tudunk ritörnözni, amit jól ki is tudunk használni, bárki is álljon a háló másik oldalán. Olyan kombinációkat tudunk játszani a saját szervánknál, ami mindig zavart okoz az ellenfélnél. Jól kommunikálva a nehezebb helyzeteket is sikerült megoldani.

Ahogy haladunk előre a versenyen egyre nehezebbek lesznek a meccsek.
Fontos, hogy megmutatjuk, ott tudunk lenni a nagy versenyek hajrájában, amivel magunknak is bizonyítunk. Az sokat segít, hogy

tavaly már végigmentünk ezen az úton, tudjuk, mit várjunk el magunktól,

hogyan álljunk neki egy-egy meccsnek. A világ egyik legjobb és legsikeresebb párosaként mindenki minket akar megverni, mindenki felszívja magát ellenünk, de ezt egyre jobban kezeljük. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel és a gyengébb pontjainkkal, de pont ez alapján tudunk jól játszani. Minden meccsre ugyan úgy készülünk, az összhang és a stabilitás a legfontosabb" - magyarázta Babos Tímea, akinek a meccsébe belenézett a junioroknál versenyző Nagy Adrienn.

akár belépőkkel a meccsekre, akár tanácsokkal. Tudom, hogy ez mennyire sokat számít nekik, hogy ilyen pályán láthat játszani. Ez egy élmény, és a felnőttektől mindig lehet tanulni. Motiválhatja, hogy miért kell annyit dolgoznia, hova érhet el. Nem az a célom, hogy én legyek az egyetlen magyar itt, és csak rólam szóljon a magyar női tenisz, öröm az, ha minél több játékos van itt" - mondta Babos Tímea.